Fapte bune... în cutii de pantofi. Peste 600 de cadouri sunt distribuite în casele de copii

Data publicării:
cutiipantofi prima

Un cadou trebuia să conţină ceva dulciuri, toată lumea a pregătit aici saloane, biscuiţi, ceva jucării, avem ursuleţi, creioane colorate, carte de colorat şi ceva produse de igienă. Iniţiativa faptelor bune ambalate în... cutii de încălţăminte a fost preluată la Timişoara de către Asociaţia Sfera Timişoarei, care, în două zile, a strâns peste 600 de cadouri. După ambalarea darurilor într-o manieră atrăgătoare, s-a trecut la livrarea către casele de copii din judeţul Timiş.

Anul acesta, au ieşit din anonimat şi donatorii cadourilor. Între care şi Magdalena Oprea, care a ţinut să vină personal să ofere darurile prichindeilor. ”Încerc să ajut copiii cu multe cadouri, să le facem o bucurie, să ne jucăm copiii, să-i desenăm, să-i pupăm, să-i îmbrăţişăm. E o bucurie imensă, care eu nu am simţit-o niciodată”, spune Magdalena Oprea, voluntar.

”Astăzi suntem spiriduşii lui Moş Crăciun, ajutăm copiii, am adus cadouri şi sper să se bucure de cadouri. E o senzaţie unică că poţi ajuta copiii nevoiaşi. Iar momentul a fost unul special pentru copii dintr-un centru din Recaş, care i-au răsplătit cu colinde tradiţionale”, precizează Bianca Domschi, voluntar.

Peste 200 de cadouri au fost distribuite la centrul din Recaş. Operaţiunea „Moş Crăciun în cutii de pantofi" continuă şi în alte nouă centre din judeţ.

”Timp de două săptămâni le vom distribui la centrele de plasament din judeţul Timiş. Ideea de ShoeBox de fapt este o idee adoptată de la americani, noi am primit anul trecut câteva cadouri din Germania şi ne-am gândit să facem acest lucru şi în România”, spune Adina Cizmaş, membra Asociţiei Sfera Timişoarei.

În judeţul Timiş cadourile vor ajunge la casele de copii din Lugoj, Buziaş, Jimbolia, Moşniţa Nouă, Găvojdia, Bacova şi Dudeştii Noi.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Tibor Alasu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri