Festival de teatru independent, la Timișoara. Până acum, toate reprezentațiile s-au jucat cu casa închisă

Data publicării:
teatru

”Tancurile au trecut peste cuvintele poeților politicieni. Și tu habar n-ai” - "Urletul" este una din cele mai dificile piese de teatru interpretate în cadrul festivalului. Este un poem, semnat de un poet american postbelic și care a fost recitat aseară, în limba română, de actorul clujean Ionuț Caras.

Publicul a receptat divers reprezentația: ”Eu aș zice... un delir. Dar interesant. Pe muzică și cu proiecție. Textul e un delir, oricum. Cam ăsta e gândul acum”, ”Foarte fain. Neașteptat de fain. De mult vroiam să văd chestia asta, poezie cu muzică, combinat și chiar mă bucur că i-am prins”, ”N-a fost chiar pe gustul meu. Adevărul e că nu m-am documentat deloc, înainte să vin aici. Am venit pur și simplu că știam de festival și vreau să merg la cât mai multe piese”.

”De mult vroiam să vin cu un proiect sau cu ceva care să mă reprezinte poate mai mult decât un spectacol pe care îl faci în mod normal și a fost foarte bine. Adică noi ne-am simțit foarte bine și acum... să vedem ce va zice și lumea. Dar e un sentiment plăcut pe care îl încerc acum”, ne-a mărturisit actorul Ionuț Caras.

Organizatorii au pregătit, pentru ediția pilot a festivalului, un program diversificat. Și au fost câștigați. Fiecare piesă s-a jucat cu casa închisă. ”Practic, am adus spectacolele pe care noi nu le aveam aici, acasă și ne-am fi dorit să le aducă cineva. Cum nu le-a adus nimeni, ne-am ocupat noi de acest lucru”, afirmă Bogdan Cotîrță.

Festivalul de teatru independent Antagon se va încheia duminică. Seară de seară actorii vor pune câte o piesă în scenă, iar reprezentanțiile se vor ține în cele mai diverse locații, pe stradă sau în localuri.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri