Furtuna a făcut pagube în Timiș și Caraș-Severin: copaci prăbuşiţi şi acoperişuri smulse de vijelie

Data publicării:
efecte prima

Cea mai gravă situaţie a fost în zona Calea Buziaşului din Timişoara unde un copac s-a prăbuşit peste două maşini, iar pe o a treia a căzut un stâlp de electricitate. ”Stâlpul, pomul, direct pe maşina mea, adică pe mai multe, dar a mea e cea mai praf făcută. Toată plafoniera, uşile din stânga, mă gândesc că şi haionul, sunt mai multe...”, enumeră pagubele proprietarul. ”A bătut vântul foarte puternic şi a dărâmat pomul. Prima dată l-a înclinat puternic, a doua oară l-a smuls din puţinele rădăcini care le mai are”, spune un martor ocular.

Pompierii şi voluntari SALVO au fost cei care au intervenit. Pe o altă stradă din Timişoara un copac s-a prabuşit peste mai multe cabluri.

În judeţul Caraş-Severin, aflat timp de o oră sub atenţionare de cod portocaliu de furtuni, ploaia s-a transformat în grindină.

Pagubele au fost însemnate în localităţile de la poalele Semenicului, iar bilanţul pompierilor a fost îngrijorător după doar o jumătate de oră de furtună, ploaie, şi grindină: 18 localităţi afectate de vijelie şi inundate pentru câteva zeci de minute, 10 localităţi fără curent electric timp de ore în şir, dar şi bucăţi de acoperişuri smulse de vânt.

O furtună de doar o jumătate de oră a făcut ravagii în comuna Doclin din judeţul Caraş-Severin. A distrus acoperişuri şi a rupt copaci, iar oamenii stau de mai bine de şase ore fără curent electric.

Râurile din sudul Banatului sunt până la ora 12 sub cod galben de inundaţii.

reporter: Maria Rohnean
operator: George Ştefăniţă/ Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri