Greva  foamei pentru drumuri

Data publicării:
greva foamei drum

Disperați, oamenii spun că drumurile din localitatea Berzovia nu au fost reparate sau, unele, asfaltate niciodată. Cu nervii intinși la maximum, s-au așezat în fața primăriei și își pun speranțele în protestul extrem pe care l-au inițiat. Autoritățile locale se scuză pentru starea jalnică în care au ajuns drumurile din comună. Edilii susțin că de peste 20 de ani nu au găsit piatră pentru reparații.

Din groapă în groapă.  Așa circulă, de când se știu, oamenii din Berzovia pe drumurile din comună, dar și pe singurul drum județean din zonă ce face legătura cu Serbia.

„Oamenii se plâng și spun că pentru a străbate 7 kilometri din acest drum au nevoi de 45 de minute” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

„Face o oră salvarea până la Fizeș, dacă îi cineva cu probleme cu inima până vine salvarea e mort”, explică un localnic.

Pentru că zecile de reclamatii făcute autoritatilor locale au fost până acum în zadar, oamenii au luat o decizie radicală: au intrat în greva foamei pe termen nelimitat.

„Morții îi ducem la cimitir în două tractoare, căruâe, riscăm să îi pierdem pe drum. Nu există niciun drum spre niciun cimitir spre care se paote circula”, completează un altul.

„Facem greva foamei în liniște până nu se sesizează DNA, uitați aici, să se sesizeze”, spune un protestatar.

„Noi circulăm în mocirlă! Sunt oameni care și-au cumpărat mașină și nu și-au văzut-o în curte, pentru că nu poate intra cu ea, nu pote intra cu căruța... când plouă e dezastru”, adaugă un altul.

În fața unui asemene protest primarul vine cu o explicație...puerilă. Cariera nu are piatră de aproape 20 de ani.

„N-a lucrat cariera. Eu de mâine voi băga piatră. [Dar nu a avut cariera piatră?] Nu a avut, ieri a pușcat. [E o minciună mare]. Nu mă mai fă mincinos că te dau în instanță”, a explicat Aurel Luca, primarul comunei Berzovia.

Oamenii sunt însă pregătiți să continue protestul și la noapte. S-au pregătit cu coturi și spun că doar o anchetă a corpului de control al primului ministru sau DNA ar putea face lumină în acest caz. 

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri