Greva oprește muzica. Muzicienii cer demisia managerului Filarmonicii de Stat Arad

Data publicării:
filarmonica prima

”Nu se ţine concertul în seara asta. Atunci n-am să intru!” Greva artiştilor nu a fost deloc pe placul spectatorilor. Deşi trebuia să anunţe anularea concertului, conducerea Filarmonicii nu a făcut acest lucru, astfel că cei care au venit au plecat acasă dezamăgiţi.

Eu vin de 50 de ani la concert, dar aşa ceva nu s-a întâmplat. Asta înseamnă o proastă conducere. Altă explicaţie nu există. Nu trebuie să se ajungă la aşa ceva în Arad. Pentru Arad e o ruşine”, ”Mi s-ar fi părut corect să putem beneficia de acest concert dacă avem un abonament. Poate se găsesc alte forme de protest”, spuneau spectatorii.

Greva generală a fost declanşată la Filarmonica din Arad încă de luni. Artiştii s-au prezentat la serviciu, însă au refuzat să repete. Greviştii sunt hotărâţi acum să nu renunţe până când problemele lor nu îşi vor găsi o rezolvare, indiferent cât va dura acest lucru.

”S-au făcut câţiva paşi mărunţi în ceea ce priveşte negocierile pentru contractul colectiv de muncă, dar asta e doar o parte din noianul de probleme de la filarmonică”, afirmă Mihai Dogaru, preşedintele Sindicatului artiştilor interpreţi din Filarmonica Arad. ”Dorinţa oamenilor este să continuăm protestul până la îndepărtarea din funcţie a managerului”, adaugă Tiberiu Varjasi, vicepreşedintele Sindicatului artiştilor interpreţi din Filarmonica Arad.

Protestul de la Filarmonica din Arad vine în contextul în care angajaţii instituţiei au cerut încă de acum două luni să beneficieze de un contract colectiv de muncă semnat cu conducerea instituţiei, iar managerul să rezolve problemele de personal care au dus orchestra şi corul în pragul desfiinţării. La greva generală participă 47 din totalul de 70 de angajaţi ai Filarmonicii.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri