HANDBAL. Un nou capitol

Data publicării:
capitol nou

După una dintre cele mai agitate perioade din istoria recentă a handbalului masculin timișorean, lucrurile încep să intre pe făgașul normal. CH Politehnica a trecut complet sub jurisdicția SCM-ului și va putea evolua în noul sezon sub denumirea de SCM Politehnica Timișoara. Oficialii grupării au găsit bani și pentru restanțele financiare către jucători, pentru a închide astfel litigiile cu aceștia.

„Am așteptat ziua asta de foarte mult timp, am stat așa într-un silenzio stampa de vreo două luni pentru că nu știam despre ce este vorba. În funcție de ceea ce va fi votat în CL, de buget, dacă ni se vor aproba toate sumele, toate onorariile noi le-am propus, vom stabili împreună cu Pero ceea ce putem să facem”, a declarat Dan Dumitru, vicepreședintele clubului de handbal.

Conducerea i-a convins și pe Cristi Fenici și pe antrenorul Pero Milosevic să continue la Timișoara în următoarele două sezoane. Cel mai bun inter stânga din țară semnase un pre-contract cu HC Dobrogea Sud Constanța.

„Planurile și chiar bagajele erau făcute să plecăm la Constanța, dar chiar în ultimele zile, nu știu dacă ultima săptămână am luat hotărârea împreună cu familia mea să rămân la Timișiara în continuare și sperăm să fie o deicizie bună”, a admis Cristian Fenici, căpitanul alb-violeților.

Demis Grigoraș, Irakli Chikovani, Mihai Timofte și Iulian Halcă sunt astfel singurii care au părăsit echipa timișoreană. Oficialii grupării alb-violete afirmă  în mare parte până la finele săptămânii, urmând a fi completat, în principiu, cu jucători străini.

„Au avut oferte foarte bune și nesiguranța în care ne-am aflat lunile astea i-a făcut să aleagă alte oferte. Probabil că le pare rău, și dacă simțiți și în glasul meu e o părere de rău, pentru că ei trebuiau să fie aici, să meargă în Cupe”, a mai spus Dan Dumitru.

Echipa lui Pero Milosevic va relua pregătirile pe 21 iulie, la două zile după ce își va afla prima  adversară din Cupa EHF. Înaintea începerii meciurilor oficiale, bănățenii vor organiza o nouă ediție a Cupei Politehnica, una dintre confirmările de participare venind deja din partea puternicei formații maghiare Pick Szeged.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: George Ștefăniță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri