Infrastructura deficitară alungă turiştii

Data publicării:
drum cincins

Au rămas însă fisurile din asfalt și vegetația necurățată de pe marginea șoselei. Reprezentanţii consiliul județean recunosc că în zonă se fac doar cârpeli sezoniere, deși ar fi nevoie de o reparație capitală. Construit în anii ‘70, drumul spre lacul Cinciș nu a fost niciodată reparat.  În timp, au apărut cratere și fisuri în asfalt.

„Cei 16 km de drum de aici, din comuna Teliuc și până sus în zona lacului Cinciș nu a fost niciodată inclus într-un proiect amplu de lărgire și reabilitare. Au fost doar cârpeli sezoniere, spre nemulțumirea localnicilor și a turiștilor” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

„L-or cârpit acum o săptămână. [Și cât credeți că o țină?] Cât să țină? Dacă o țină până începe sezonul e bine”, spune un localnic.

 „L-or peticit, auirea l-or peticit. Pe niște gropi le-or măturat, or aruncat acolo și gata, veniți peste o săptămână”, continuă un alt locuitor din zonă.

În zona de agrement de la Cinciș au fost ridicate zeci de pensiuni, vile sau hoteluri. În perioada de vară, aici  ajung chiar și 5.000 de turiști într-un weekend. Drumul de acces este, însă, un coșmar pentru ei. 

„Pentru turism este foarte... deci toată lumea se plânge de drum. Foarte multă lume nu vine din cauza drumului”, explică Ovidiu Luca, proprietar hotel.

„Pentru toată lumea e un dezavantaj. Asolut pentru toată lumea”, adugă un localnic.

Starea proastă a carosabilului nu este singura problemă. Vegetația de pe margine nu este curățată, iar pe anumite porțiuni înguste două mașini abia încap una pe lângă alta. 

„Când începe sezonul, vin mașini mari, e nenorocire, pericol de accidente sută la sută”, explică un alt locuitor din apropierea lacului.

„Vorbim de acest tronson de drum pe care lăstărișul și vegetația sunt mai mult decât abundente. Sperăm că în cel mai scurt timp, asta însemnând trei săptămâni, se va putea sesiza o schimbare radicală, în sensul bun”, precizează Ovidiu Popa, consilier tehnic în cadrul CJ Hunedoara.

Drumul este administrat de consiliul județean Hunedoara. Reprezentanții acestuia recunosc că în zonă nu s-au făcut decât cârpeli izolate, în baza unui program de reparații pe timp de vară.

„Cârpelile, de-aia se și numesc cârpeli, sunt reparații pe suprafețe izolate, peste care, nemafiind suficiente, trebuind a se turna covoare bituminoase pe suprafețe mari”, admite Ovidiu Popa.

Lacul de acumulare de la Cinciș a fost amenajat în anii ‘60. El se întinde pe o suprafață de peste 200 de hectare și este unul dintre cele mai mari lacuri de agrement din Transilvania. 

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri