„Îngerul galben”, cercetat sub control judiciar

Data publicării:
inger galben

Persoanele se strânseseră în parcarea privată a acestuia în semn de protest faţă de modul în care societatea pe care o conduce îşi desfăşoară activitatea de ridicare a maşinilor . Totul, după protestul demarat de un bărbat, care  a stat  peste 12 ore în propriul autoturism, ridicat pe o platformă.   

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă se vede cum în parcare sunt câteva zeci de persoane, iar o maşină intră in grupul de oameni şi apoi fuge. Imediat în urmărire pleacă şi alte maşini ale timişorenilor prezenţi. In urma acestui incident, trei tineri au ajuns la spital unde au primit îngrijiri însă sunt în afara oricărui pericol. Șoferul, patronul unei firme de tractări auto, a fost imediat reținut pentru 24 de ore, iar azi noapte magistrații au decis să-l cerceteze sub control judiciar.  8 plângeri penale sunt depuse împotriva sa.  

Totul a pornit de la acest bărbat. Profesor univesitar, care s-a trezit cu roţile blocate la maşină după ce a parcat-o într-un spaţiu privat pentru câteva minute. Omul a refuzat să achite taxa  de 500 de lei şi a rămas în autoturism, care a fost ridicat şi pus pe o platformă cu tot cu el. Bărbatul a stat în maşină, în semn de protest, peste 12 ore.

„Era pustie parcarea. Nu mi-am dat seama că e parcare privată. Am văzut că acolo este, dar aici nu mi-am dat seama. Din acest unghi nu vezi pe pancarta aia. Am mers să văd de nişte cauciucuri vizavi. Când am venit am văzut roata blocată. M-au ameninţat că o să îmi ridice maşina şi că o să plătesc nu ştiu cât. N-am vrut să cobor din maşină, nu au voie să iasă cu mine din parcare pe drumul public. Am rămas în maşină şi sunt dispus să rămân până când îmi vor da drumul”, povestește Horia Baltea.

Oamenii care locuieesc în zonă i-au adus benzină, ca să se poată încălzi și o  plapumă. Poliţia nu a putut interveni în acest caz, pentru că este vorba de o parcare privată. Aceasta însă nu este semnalizată corespunzator şi nici nu are barieră

„Nu respectă niciun fel de legislaţie în vigoare. Au nişte panouri pe care au scris ei că este interzisă parcarea aici. Panourile nu sunt autorizate de primărie, deci nici măcar asta nu este legal”, precizează Alfred Simonis, consilier local.

Autorităţile locale au încercat în trecut să interzică ridicarea autoturismelor din parcări private, dar Curtea de Apel Timişoara a oprit demersul.

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri