Institutul Oncologic din Timişoara, finalizat... pe hârtie. Ministerul Sănătăţii a prezentat planul construcției unităţii sanitare

Data publicării:
oncologic

Astfel, pe o suprafaţă de 9 mii de metri pătraţi se va finaliza construcţia cu o sumă ce depăşeşte o jumătate de miliard de lei. Termenul preconizat de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii este de trei ani.

Potrivit planului făcut public, viitorul Institut Oncologic va avea 476 de paturi. Unitatea sanitară va fi compusă dintr-un volum principal şi unul secundar, ambele realizate pe fundaţiile existente. Va fi amenajată o zonă de radioterapie, care se doreşte a fi una dintre cele mai bine dotate din ţară.

De asemenea, au fost prevăzute spaţii destinate activităţii de sănătate publică, spaţii de relaxare, dar şi încăperi de studiu pentru angajaţii care doresc să se perfecţioneze.

Banii destinaţi construcţiei vor veni eşalonat, în trei tranşe, în funcţie de bugetul disponibil. Singurul lucru care nu a fost făcut public de Ministerul Sănătăţii este data începerii lucrărilor.

Redactor: Maria Rohnean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri