Internshipuri de vară pentru studenţii din Timişoara

Data publicării:
internship

Nici nu s-a încheiat bine sesiunea că studenţii își pregătesc deja CV-urile pentru a fi parte dintr-un program de internship. Unii dintre ei aleg companii din Timişoara, în timp ce alţii optează pentru stagii internaţionale. Este cazul Elonei Giubega, studentă la Facultatea de Psihologie: ”Urmează să fac un intership la un liceu în Norvegia. E mai important pentru mine să am parte de o experienţă în care chiar să aplic ce învăţ la şcoală şi de asta nu e atât de important să merg la mare sau la munte sau oriunde altundeva”.

Teoria învăţată la facultate nu este suficientă, spun studenţii, care vor să înveţe o meserie: ” Înveţi foarte multe din internship. Adică chiar faci practic foarte multe. Vin din domeniul informaticii, sunt la departamentul de infomatică. Sunt foarte multe şanse în Timişoara de a aplica la aceste internship-uri part-time. Sunt şanse ca după ce termini postul de internship să rămâi angajat”.

De şansa unui loc de muncă după o perioadă de practică s-a bucurat şi Ciprian Gurban, fost student la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. În urmă cu trei ani a participat la un program de internship, iar acum este angajat cu drepturi depline, ca programator, în cadrul aceleiaşi companii: ”Povestea mea a început în anul trei de facultate când am aplicat pentru practica de vară şi am fost intervievat şi angajat. Practica a durat trei luni, timp în care am lucrat șase ore pe zi după perioada de practică am primit oferta să rămân în continuare angajat”.

Şi alţi studenţi consideră că un post de intern pe timpul verii ar putea fi o experienţă necesară în pregătirea profesională: ”Este o experienţă necesară şi de ajutor pe viitor. Părerea mea. Poţi face multe lucruri care te ajută, decât să stai degeaba acasă”.

Pentru alţii, în schimb, distracţia din vacanţa de vară, primează: - Te atrage un internship pe perioada verii? ”Nu, nu aş fi interesat de aşa ceva. Pentru că oricum mi-aş ocupa vara şi n-aș avea timp să mă distrez cu prietenii”.

Managerii companiilor din Timişoara oferă anual posturi pentru studenţi pe timpul verii. ”Am observat că, din păcate, la terminarea facultăţii, foarte puţini studenţi au o minimă idee despre birourile existente într-o anumită societate comercială. Ar trebui să înceapă de acum să pună câte o cărămidă la viitorul carierei lor. Nu am limitat posturile, dar consideram ca un număr optim astfel încât să ne putem ocupa de toată lumea şi să aibă fiecare aportul nostru”, precizează Gigi Nacev, directorul unei companii din Timişoara.

”Stagiunea de internship începe în luna iunie şi se termină în septembrie. Studenţii vin pe perioada verii să îşi facă practică la noi în companie. Aproximativ 30% au posibilitatea de a rămâne să îşi facă diploma, dacă sunt studenţi în ani finali şi ar putea după aceea rămâne pe poziţii”, ne-a declarat Diana Dumitru, coordonator resurse umane.

Perioada de internship de vară durează între șase şi 12 săptămâni. În afară de cunoştinţe practice şi îndemânare, stagiul de practică furnizează şi informaţii utile despre mediul de lucru.

reporter: Corina Sfia
operator: V. Jiva/ A. Hrişcu/ D. Şoşdean
editor web: C. Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri