Inundaţii în Caraş-Severin

Data publicării:
icon inndatii caras severin 160914

Două mori din rezervaţia de la Eftimie Murgu au fost luate de ape. În doar 24 de ore, a plouat atât de mult încât una dintre morile din rezervația mulinologică a fost, pur și simplu, luată de viitură. Este vorba despre moara "Roșoanea", care făcea parte din Patrimoniul UNESCO. Viitura a adus din amonte tot ce a întâlnit în cale: copaci, bolovani şi a dislocat malul râului. O altă moară, parcă predestinat numită moara "Îndărătnica", a fost ,de asemenea, luată de ape.

Apele umflate au ajuns şi în "Eftimie Murgu", satul care găzduieşte rezervaţia. Mai multe curţi şi anexe de gospodării au fost inundate. Cu ajutorul tractoarelor, oamenii au îndepărtat din apă bucăţile de lemn şi stâncile aduse de viitură, pentru a-şi proteja casele. Unul dintre localnici ne-a declarat că asemenea inundații nu au mai avut loc din anii '50. 

În apropierea localităţii, zeci de hectare de teren au fost inundate, iar drumul national 57B, care leagă comunele Bozovici şi Eftimie Murgum, a fost în pericol să fie blocat de ape. Apele involburate au lăsat urme şi la Cascada Bigăr. Cunoscută drept una dintre cele mai frumoase din lume, cascada a devenit, acum, de nerecunoscut. Până la ora 14.00, mai multe râuri din Caraş-Severin şi Timiş rămân sunt sub cod portocaliu de inundaţii.

Editor Web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri