Invenție timișoreană, premiată la Geneva. Remi Rădulescu a creat un aparat care oprește gazul la cutremur

Data publicării:
inventie prima

Pentru Remi Rădulescu, prezența printre premianții Salonului de Invenţii şi Inovaţii de la Geneva e deja o obişnuinţă. Lucrările inginerului timişorean au obținut, la şase ediţii ale prestigiosului eveniment, nu mai puțin de 5 medalii de aur, 2 de argint şi opt premii speciale. Anul acesta a cucerit din nou aurul.

”Avem aici un dispozitiv mecanic pentru închiderea gazelor. Da, în acest moment gazul este întrerupt, această forță, această bilă în mișcare creează un impuls mecanic și dispozitivul închide trecerea gazelor spre zonele afectate de cutremur”.

Aparatul ce cântărește 30 de kilograme se montează pe țeava de gaz, iar în caz de cutremur oprește substanța inflamabilă ce poate provoca explozii.În acest fel, în cazul unei calamități naturale, pot fi salvate mii de vieți. Acest fapt a convins juriul de la Geneva să îi acorde timișoreanului medalia de aur pentru inovația sa.

”Printr-un impuls mecanic dispozitivul intră în funcțiune și ventilul închide trecerea gazelor spre zonele avariate de cutremur prin ruperea conductelor de gaz. Gazul la cutremur, odată curgând liber, amplifică mult nenorocirile”, precizează Remi Rădulescu, inventator.

Dispozitivul ce oprește în caz de seism alimentarea cu gaz în clădiri costă aproximativ 300 de euro.

Concurs de invenții. Cameră video construită cu ajutorul unui tub de deodorant 

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri