Investiţii păguboase în Timişoara. Unde se repară, vin utilaje care sparg din nou asfaltul

Data publicării:
investitii paguboase

Str. Gheorghe Cotoşman - ”Strada a fost inaugurată în urmă cu doar șapte luni. Dar asfaltul de pe pista de biciclete a crăpat deja, este peticit şi stâlpişorii de pe marginea ei s-au rupt şi acum aşteaptă să fie remontaţi”, afirmă Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.

”Într-o dimineaţă i-am găsit aşa rupţi că eu în fiecare dimineaţă merg pe aici cu fetiţe la şcoală şi i-am văzut rupţi. Şi au mai fost repuşi. Cei de la întreţinerea drumurilor vin cu regularitate şi i-au montat”, spun localnicii.

Iar pista de biciclete nu este singura problemă a oamenilor care locuiesc aici. Oamenii spun că după ce a fost asfaltată strada, când plouă, apa de pe şosea se scurge la el în curte şi o inundă. ”Am 40 de centimetri nivel. Deci aşa s-o făcut o stradă în Timişoara de te îngroapă pe viu. Până nu s-a făcut partea asta o fost mai jos decât curtea noastră. Şi acum uitaţi-vă. E invers. N-or avut unde să care molozul, l-or cărat pe stradă şi o ridicat nivelul străzii”, afirmă Galcsik Boldizsar. - Pe unde vă intră apa? ”Pe lângă gard, peste tot”.

Conducerea Primăriei Timişoara dă asigurări că firma care a executat lucrările de 750.000 de lei va remedia, în scurt timp, defecţiunile. ”Este o recepţie parţială realizată pe Cotoşman în urmă cu câteva săptămâni, unde s-au ridicat obiecţiuni şi remedieri, pe care constructorul trebuie să le realizeze în perioada următoare”, afirmă Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Str. Musicescu: de mai bine de un an, locuitorii de pe strada Musicescu se se plâng că trăiesc în praf şi mizerie, iar şoferii că îşi strică maşinile prin craterele din asfalt. Strada este spartă regulat ba de firma de apă-canal, ba de cea de termoficare.

- De câte ori s-a spart în ultimii ani? ”Wow. De multe ori. În fiecare lună odată. Cu copilul e foarte greu în praf. Urât! Şi nu se mai termină”, ”Nu contează care vin, fac, repară, dar să pună înapoi. Nu contează s-o facă toată, s-o peticească, dar s-o facă. Asta e România”, ”Am observat şi eu că se sparge, dar nu am urmărit în mod deosebit ce se întâmplă”, spun localnicii.

”Ultima promisiune a autorităţilor locale către locuitorii din zonă este că lucrările aici vor fi finalizate în maximum o lună. Atunci, coşmarul şoferilor şi al pietonilor va lua sfârşit”, ne-a precizat Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.

Până atunci, şoferii nu au altă variantă decât să circule printre gropi, iar pietonii să iasă la plimbare... prin praf.

Autoritățile, nemulțumite de ritmul lucrărilor de pe unul din marile șantiere ale Timișoarei: strada Musicescu 

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri