La ”spaima” Evaluării Naționale, proba la Matematică, mai uşor decât la simulare

Data publicării:
evaluare prima-1

Aproape 100 dintre ei însă nu au participat la testare. Proba la Matematică a fost și ultima şansă a elevilor de a-și ridica media de admitere la liceu, pentru care notele de la Evaluarea Națioanlă contează, începând cu acest an, în proporție de 75%.

Ce a fost mai greu a trecut! Este sentimentul care i-a încercat astăzi pe elevii de clasa a VIII-a care au susținut ultima probă a Evaluării Naționale. Emoțiile au fost mari, pentru că rezultatele de la simulare i-au speriat pe mulți dintre ei: - Cât ai luat la simulare la matematică? ”Cinci”, - Și acum speri la o notă mai mare? ”Da”, - Să înțeleg că au fost mai ușoare subiectele? ”Puțin mai ușoare”, ”Puțin”, - Adică nu ai luat notă de trecere? ”Nu”, - Și acum? ”Acum am învățat mai bine. Sper să iau nota 9”, ”Am luat 6,20 la simulare și acum cred că iau un 8,50 sau mai mult”.

Există însă o explicație pentru procentul mic al promovabilității de la simulare, susțin profesorii de matematică. Dascălii cred că, la subiectele primite astăzi, elevii nu ar fi trebuit să întâmpine mari dificultăți.

”Grad mediu de dificultate, dar mai grele ca anul trecut. Față de simulare, clar că elevii au fost mai bine pregătiți. Simularea după părerea mea a fost prea repede dată fără o recuperare a materiei, ceea ce s-a văzut și în rezultate”, ne-a declarat Hajnal Laszlo, profesor matematică în cadrul Școlii Gimnaziale Dumbrăvița.

Examenul la Matematică a fost susținut de aproape 5.000 de elevi din Timiș. Emoțiile absolvenților de gimnaziu se încheie pe 27 iunie, când se afișează rezultatele finale.

reporter: Raluca Popa
operator: Adrian Ionescu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri