Labirint futurist, deschis la Timișoara. Structura este din plastic și se întinde pe 1300 de metri pătrați

Data publicării:
labirint

”Am ținut să folosesc trei culori - roșu, albastru și verde, ca să le combin și să creez forme noi” - De mai bine de 20 de ani, Alan Parkinson construiește labirinturi din plastic. Inspirat de casele viitorului, taie și lipește chiar el folia, care e umflată apoi cu aer. Structurile gigantice au ajuns astfel să fie admirate pe cinci continente. Din Statele Unite, până în Dubai și Noua Zeelandă. Acum au ajuns la Timişoara.

”Sunt accesibile tuturor, oricine poate intra, nu trebuie să ai un gust cultivat pentru artă. Poate fi apreciat de toată lumea, indiferent de vârstă, de pătura societății din care provine, pentru fiecare este altceva”, precizează Alan Parkinson, artist vizual.

”Labirintul se întinde pe nu mai puțin de 1300 de metri pătrați, adică are o suprafață egală cu cea a unui teren de handbal. Este împărțit în total în 15 galerii, iar fiecare piesă a fost realizată manual”, ne informează Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Zeci de oameni au trecut deja pragul labirintului de la Muzeului Satului Bănățean Timișoara, pentru a vedea cum vor arăta casele viitorului:
”Culoare și culoarea, culoare, coridoare și e foarte frumos luminat”,
”E fantastic, e foarte colorat și îmi place că ești într-o altă lume cu totul”,
”Simplitatea îi dă o așa cum să zic, o anumită magie”.

Labirintul poate fi vizitat începând de astăzi și până duminică la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara în cadrul festivalului Plai.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Andrei Marina
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri