Laptele şi cornul, în pericol 

Data publicării:
lapte si corn

Noua licitaţie pentru programul laptele şi cornul ar urma să se finalizeze în luna august. Dacă se ajunge la contestaţii, atunci nu e nicio şansă ca elevii să aibă produsele pe bănci la început de an şcolar, în septembrie.

„S-a așteptat, din punctul meu de vedere, foarte mult să se înceapă această licitație, neținându-se cont de toate aceste termene și de faptul că școala începe în 15 septembrie. Dacă vor exista aceste contestații, i-am rugat pe colegi să găsească o variantă legală astfel încât să fie acoperit, inclusiv, începutul de an școlar”, spune Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timiş.

În judeţul Timiş beneficiază de acest program 60.000 de elevi din ciclul primar şi gimnazial. Pentru mulţi, cornul şi laptele pe care îl primesc la şcoală este singura masă din timpul orelor de curs.

„Este un aport de hrană care în mod evident e important pentru un copil. Vorbim de copii care pot veni cu aport alimentar de acasă și familiile lor își pot permite acest lucru, dar sunt situații și în care acest supliment alimentar e o necesitate pentru ei și e singurul aliment pe care copiulul îl poate consuma în timpul școlii”, admite Aura Danielescu, inspector şcolar general Timiş.

Nici directorii unităţilor de învăţământ nu sunt mulţumiţi de situaţie. Ba mai mult, ei şi-ar dori ca programul să fie extins şi elevii să primească şi o masă caldă la şcoală, pe cheltuiala autorităţilor.

„Din punctul meu de vedere ar fi necesară o analiză la oportunitatea în sine a acestui program și dacă nu cumva, în anumite situații, ar trebui înlocuit cu o masă caldă pentru fiecare elev. Alimentați sănătoasă în sine este foarte importantă pentru copii, la fel ca și pentru adulți și poate fi un sprijin pentru copiii care provin din medii defavoritzate”, adaugă Sorin Ionescu, directorul Colegiului Naţional Bănăţean.

Consiliul Judeţean Timiş oferă 4,6 milioane de lei pentru furnizarea zilnică, de luni până vineri, a cornurilor şi a pachetelor cu lapte, în toate şcolile din judeţ. Aceasta este valoarea estimată a contractului, la licitaţie.

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Dan Șoșdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri