Liceu de elită încălzit cu radiatoare

Data publicării:
liceu incalzire

De doi ani, de când clădirea Colegiului CD Loga din Timişoara a intrat în reabilitare, iar activitatea didactică s-a mutat în sediul Grupui Şcolar “Tutor Tănăsescu”, elevii şi profesorii sunt nevoiţi să îşi aducă radiatoare şi calorifere electrice de acasă.

„Nu funcționează cum trebuie caloriferele pentru că sunt vechi, instalația e veche, dar am luat calorifere electrice. În parte, din banii școlii, sunt clase în care au adus copiii”, spune Simona Goșa, directorul adjunct al Colegiului Național C.D.Loga Timișoara.

Nici în aceste condiţii, în clădirea în care învaţă aproximativ 1.000 de elevi temperaturile nu sunt potrivite pentru ca actul de învăţământ să se desfăşoare în condiţii normale pe timp de iarnă.

„E frig, nu știu de ce e așa frig, dar înghețăm în fiecare zi. Noi, de exemplu, avem radiotor în clasă, dar clasa fiind foarte mare el e micuț și nu încălzește”, spune o elevă.

„Nu este încălzit cum trebuie, trage curentul, unele geamuri nu se închid cum trebuie și acum a venit frigul, vă dați seama e mult mai rău”, povestește un alt licean.

Deși liceul se află în subordinea Primăriei Timișoara, autoritățile nu ştiau de această situaţie.

„Din păcate, este o informație pe care noi nu am primit-o din partea profesorilor sau elevilor de la Loga. Dacă se observă că există probleme de instalație, cu siguranță vom interveni”, susține Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Lucrările la sediul Colegiului CD Loga din centrul oraşului au început în 2014 şi ar fi trebuit finalizate în toamna anului trecut. Doar că proiectul a fost greșit, aşa că noul termen de finalizare este luna aprilie. Aşa că, iarna aceasta, elevii şi dascălii trebuie să se descurce aşa cum pot cu încălzirea în sediul din zona Modern.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Dan Șoșdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri