Locuri epuizate la unele grădiniţe din Timișoara. Limbile străine, criteriu de selecție pentru părinți

Data publicării:
gradinite

În total, în Timişoara, peste 2.000 de locuri sunt disponibile în grădiniţe, la grupa mică. Ca în fiecare an, în primele zile au depus cereri părinţii care vor să îşi înscrie micuţii în grupele cu predare în limbi străine. La Grădiniţa ”Nikolaus Lenau”, de exemplu, cele 75 de locuri au fost ocupate deja.

”Au cam fost toţi, suntem un pic depăşite locurile, dar vom cere o suplimentare pe care am făcut-o în fiecare an, sper că ne vom descurca să o scoatem la capăt bine”, ne-a declarat Miralda Beleiu, directorul Grădiniţei ”Nikolaus Lenau” Timişoara.

Pe lângă ”Nikolaus Lenau”, şi Grădiniţa Nr. 26 a epuizat locurile în grupele cu predare în limba germană. La fel de căutate au fost şi Grădiniţele Nr. 22 şi Nr.11.

”Există un număr mai mare de cereri decât numărul de locuri şi părinţii trebuie să înţeleagă şi să reorieteze copii spre alte grădiniţe din Timişoara care au un număr suficient de locuri care să acopere numărul de copii care ar putea să intre în învăţământul preşcolar din septembrie 2014”, afirmă Aura Danielescu, inspector şcolar general adjunct ISJ Timiş.

În judeţ sunt disponibile aproape 4.000 de locuri. Părinţii mai au timp să îşi înscrie copiii până în 9 mai. În 14 mai vor fi afişate la fiecae grădiniţă listele cu preşcolarii acceptaţi.

reporter: Sorina Covlea
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri