Lucrări de mântuială, pe bani publici. Un drum inaugurat în 2013 este acum plin de gropi

Data publicării:
drum prima

Şoferii întâmpină probleme de când intră pe drumul judeţean 588 care duce spre localitatea Clopodia. Asfaltul de proastă calitate a cedat şi s-au format adevărate cratere. Conducătorii auto nu pot circula cu mai mult de 30 - 40 km/h, de frică să nu îşi strice maşinile: „E de un an, dar e dărâmat tot”, - Cu cât circulaţi? ”Nu poţi, cu 30, nu poţi că e denivelat. Vai şi amar", ”E turnat de foarte puţin timp, nu cred că e un an”, - Cu cât poţi să circuli? ”În unele locuri trebuie să opreşti, unde sunt gropi că îţi îndoi genţile, îţi îndoi roţile”, „Sigur că dacă dai în pietrele astea. În gropi, sigur că se strică pivoţii, se strică tot, la frâne".

După ce trec prin gropi şi peste denivelări, şoferii ajung la o porţiune de drum de aproximativ 200 de metri unde nici măcar nu mai există asfalt, aşa că ei circulă pe pietriş. Asfaltul care ar fi trebuit să fie pe drum este depozitat pe marginea drumului. Vorbim despre asflat turnat în urmă cu doar un an.

Lucrările de reabilitare a drumului care face legătura între Jamu Mare şi Clopodia au fost finalizate în octombrie 2013. Localnicii spun însă că asfaltul a ţinut doar până autorităţile judeţene au tăiat panglica: „După ce s-a tăiat panglica nu cred că a durat o săptămână şi de la Jamu Mare s-a şi spart".

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş spun că firma de construcţii este cea care trebuie să repare drumul pe banii ei. „Fiind în garanţie, firma care a executat lucrările are obligaţia de a remedia toate problemele apărute, atât timp cât aceste probleme au apărut din vina constructorului", precizează Călin Dobra, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Reabilitarea celor 7 kilometri de drum a costat 6 milioane de lei.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri