Lucrările la pasajul Michelangelo se prelungesc. Primarul Timişoarei susţine că pasajul va fi totuşi deschis în toamnă

Data publicării:
michelangelo prima

Termenul înaintat de primarul Timişoarei era septembrie 2014. Potrivit cererii depuse la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, şoferii nu vor putea circula prin pasaj decât în martie 2015.

Cererea de prelungire a termenului pentru finalizarea lucrărilor a fost depusă în 11 august şi aprobată nouă zile mai târziu. Potrivit documentului, „beneficiarul, Primăria Timişoara, solicită prelungirea perioadei de implementare a proiectului cu şase luni pentru că pe parcursul executării lucrărilor de construcție au fost constatate o serie de probleme tehnice, pentru a căror soluționare este necesară revizuirea proiectului tehnic."

Pentru şoferii timişoreni nu e însă nicio surpriză. Mulţi dintre ei nici nu se aşteptau să circule prin pasaj în toamna aceasta.

Primarul Timişoarei susţine că a cerut prelungirea termenului cu 6 luni pentru că lucrările au stagnat în zilele ploioase. Edilul dă asigurări că pasajul va fi deschis totuşi în toamnă. „Aceste luni sunt luni la care avem dreptul pentru a rezolva toate lucrurile neprevăzute iniţial. Dar practica va demonstra că nu este nevoie de șase luni. Numai în ultima vreme au fost 58 de zile ploioase", spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Potrivit documentelor transmise Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, suprastructura podului este degradată pe suprafeţe mai mari decât a fost prevăzut iniţial. În plus, gurile de scurgere a apei din pasajul subteran trebuie modificate, pentru că aici au fost descoperite reţele utilitare scoase din fucţiune, care necesită săpături suplimentare. Pentru iluminatul public şi traseul mijloacelor de transport în comun este nevoie de repoziţionarea cablurilor şi a stâlpilor RATT.

Primarul Nicolae Robu, invitat în platoul știrilor Digi24 Timișoara, a vorbit despre pasajul Michelangelo, dar și despre necesitatea unui spital regional în capitala Banatului

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Hrişcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri