Lumânări aprinse și măști de gaze pe catwalk

Data publicării:
catwalk prima

Lumânările aprinse folosite drept accesorii pentru umeri și voalul negru care acoperă fața sunt propunerile tinerilor designeri timișoreni pentru rochiile de seară. Au fost create și ținute pentru a fi special purtate la proteste.

La doar 25 de ani, Ana Marchetanu este deja pentru a doua oară selecționată la Arts of Fashion, unul dintre cele mai prestigioase concursuri de modă din SUA. Colecția prezentată aseară la Timișoara i-a convins și pe americani. Deosebită este metoda de prindere a materialelor.

”Am experimentat și am găsit tehnica aceasta de susținere a materialelor. Sunt susținute prin fire. Fire de ață cusute încontinuu”, afirmă Ana.

A fost nevoie de un an de muncă pentru ca ținutele studenților de la design să fie gata, mai ales că multe dintre piese sunt cusute manual.

”A fost o provocare, o adevărată provocare să coordonez aceste lucrări. Și dorințele și creativitatea și ideile s-au dezvoltat pe parcurs, și au fost multe. A fost imprevizibil, dar foarte frumos”, precizează Sandra Chira, organizator.

Ținutele inspirate din benzi desenate japoneze și rochiile acoperite cu capete de fermoare au atras toate privirile: ”Foarte interesantă. Temele foarte bine abordate. Foarte frumos, foarte talentați. Le recomand și poate chiar o să achiziționez și eu”.

22 de tineri designeri și-au prezentat aseară colecțiile la Timișoara, prețul unei ținute unicat ajungând chiar și la 500 de euro.

reporter: Vlad Ungar
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri