Maraton de înot de Ziua Mondială a apei. 75 de participanți și-au măsurat puterile timp de 24 de ore

Data publicării:
maraton de inot

Participanții nu au avut limită de vârstă, așa că printre aceștia s-a aflat și Nicolae Hegheș, de 71 de ani, cel mai vârstnic înotător, care și-a propus să ducă la bun sfârșit maratonul din acest an. Cu toate că s-a antrenat zilnic, după prima tură de 30 de minute a simțit cum concurența, mai tânără, îl depășește: ”Sunt ăștia... băieții tineri, care înoată mai tare decât mine, dar așa, pentru mine este sănătate curată”. - Este greu? ”Da, este. Dar ce nu este greu în viața asta”.

Pentru că efortul este unul intens, la un interval regulat de timp, în ajutorul său au sărit alți membri ai echipei. ”Înotăm la patru ore și între pauze ne mai putem odihni. Mai mergem și la masaj. Suntem ok”, spune Cezar Listeveanu, coechipier.

Aproape de miezul nopții, oboseala și-a spus cuvântul și în cazul lui Nicolae Hegheș. El spune că nu a participat pentru vreo diplomă, ci pentru a da un exemplu celor care nu fac sport: ”Eu cred că toată lumea ar trebui să facă mișcare. N-ar mai fi atâtea lume obeză pe stradă. După părerea mea, dacă ar face mișcare ar fi mult mai sănătoși”.

Fiecare participant a trebuit ca, la un interval de 30 de minute, să predea ștafeta unui alt coechipier. ”E greu, atât prin partea de efort fizic, cât și prin partea de angajare psihică. E două - trei noaptea, să vii deja la a patra tură, când lactoza s-a instalat în mușchi și psihicul tău îți spune că tu ar trebui să dormi, nu să te dai prin apă”, ne-a declarat Mihai Lisețchi, organizator.

Însă participanții au intrat în bazin cu energie și cu doze de optimism suficiente pentru toate turele: ”Un pic obosită doar. Atât. Dar mai am trei ture și trebuie să rezist”, ”Sportul îmi dă energie. Și este un perpetuum mobile, anume trebuie să înot ca să fiu sănătos, ca să exist și ca să am energie în continuare să îmi desfășor toate activitățile”.

Iar cei care și-au calculat corect dozele de energie pentru cele 24 de ore au fost campionii maratonului.

”După 24 de ore, mâncat în bazin, dormit în sala de gimnastică, de fapt mai mult stat întins și cu ochii pe tavan acum este o senzație ok. După ce am luat diplomele și laudele de la fiecare și ne-am îmbărbătat unii pe alții este ok”, afirmă Reves Levente, câștigător.

Cea mai lungă distanță parcursă în bazinul de înot, în cele 24 de ore, a fost a unei echipe care a totalizat 82 de kilometri.

Bazin de înot "înecat" în buruieni, la Timișoara 

Reporter: Corina Sfia
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri