Maraton IT, la Timișoara. Peste 350 de programatori, studenți și elevi au participat la Hack TM

Data publicării:
hack tm

De la aplicații pe telefonul mobil, care îți pot ușura viața de zi cu zi, până la jocuri pe calculator. Cele mai strălucite idei au fost puse cap la cap, iar rezultatul poate da dependență pentru cei cu adevărat pasionați de gadgeturi. 

„Se desenează direct. Deci efectiv, dacă eu vreau să fac o randare pot să intru direct și să pun unde trebuie”, explică, Marco, designer grafic.

El este Marco Finch și are o experiență de 15 ani în design grafic. A lucrat mult timp în Anglia, iar acum s-a întors în România, convins că poate să facă lucruri grozave la noi în țară. Alături de echipa formată din zece colegi a pus la cale un joc pe calculator cu... cartofi, în care personajele se luptă pentru a deveni mai puternice.

Tipul de joc este destul de unic, să zicem. Se numește Spuds, iar acum lucrăm la poveste. Putem spune că facem orice vrem cu personajele. Sunt cartofi, dar le-am dat viață. Avem pirat, astronaut”, adaugă Marco.

Chiar dacă joaca este pentru orice vârstă, programatorii au venit și cu aplicații care pot fi extrem de folositoare.

„Ca utilizator o să vezi în zona ta cercul acesta roz, care sunt prețurile la benzină. Prețurile sunt fictive, evident, iar cel mai bun preț va fi pus în evidență într-o bulină roșie”, continuă designerul grafic.

Aplicaţia ar putea de deveni una dintre preferatele șoferilor.

„Poți vizualiza pe o hartă o distribuție a prețurilor, ideal al fi să fie ceva lângă tine. O poți folosi pe un laptop, iar ideal al fi pe un telefon”, susține Vlad Socaciu – programator.

Cot la cot cu specialiștii în domeniu au lucrat și câteva zeci de elevi de liceu, care vor să facă o meserie din pasiunea pentru calculator:

„E o experiență foarte plăcută. Mai ales când ești de o vârstă relativ mică față de ceilalți, simți că faci parte dintr-un colectiv”, povestește un elev.

„Eu sunt clasa a 10-a, am început din clasa a noua de anul trecut. Mie îmi place foarte mult, sunt pasionat de acest lucru și sper că voi ajunge să lucrez în domeniu”, spune un altul.

„Vreau să îmi deschid un business și să fac de la web-apps, până la jocuri”, adaugă un coleg.

„E un transfer dextrem de intens de cunoaștere și, în primul rând, de pasiune. Oamenii ajung să împărtășească ceea ce îi leagă”, spune Radu Ticiu – organizator HackTM.

HackTM se flă la cea de-a doua ediție și îi provoacă pe tinerii programatori să vină cu idei de jocuri sau aplicații în domeniile automotive, sănătate sau proiecte pentru oraș. Cele mai bune proiecte dezvoltate în cadrul hackathonului au fost premiate premiate. Echipa câștigătoare va merge la Barcelona, la unul dintre cele mai mari congrese la nivel mondial din domeniul tehnologiei mobile.
 
Reporter: Raluca Popa
 
Operator: Dan Șoșdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri