Mărci celebre puse în mișcare de la Timișoara. O firmă românească face automatizări pentru Audi, Mercedes, Volkswagen 

Data publicării:
automatizari

În fabrica Volkswagen, fiecare piesă e montată cu ajutorul automatizărilor făcute de echipa de la Timișoara. Au montat acolo mii de senzori ce activează jeturile cu care se vopsesc mașinile, iar întregul proces e controlat printr-un tablou electric creat în orașul de pe Bega: ”E un tablou de comandă, am instalat spre o mie astfel de tablouri în multe locații din Europa - Volkswagen, Mercedes, Audi”.

Emil Pop are 52 de ani, iar în 1999 a renunțat la jobul singur dintr-o multinațională ca să pună pe picioare propria afacere. Cu banii din ultimul salariu și încă doi oameni în echipă a început să monteze instalații electrice. Nu visa atunci că tablourile lui electrice vor pune în mișcare industria de automotive din Europa.

”Prima instalație a fost la o casă, frumoasă, veche, dar unde ne-am umplut de praf până în stomac. Atunci când trece un Volkswagen pe lângă tine să știi că e foarte probabil să fi fost vopsit cu instalații făcute la Timișoara”, spune Emil Pop, dezvoltator.

Iar oamenii din echipa lui Emil Pop au întins cablurile electrice până în Africa de Sud, acolo unde au pus cap la cap sistemul de automatizări și instalații pentru fabrica în care sunt confecționate barele Volkswagen.

”N-am visat niciodată că o să ajung să bat Europa, nici nu mă gândeam pe alt continent să ajung cu lucrul. La fiecare mașină pe care o vedem unde am fost ne aducem aminte cum a fost în locurile respective”, afirmă Zoran Ignyn, angajat.

- Ați visat atunci la început că o să ajungeți să lucrați cu marile companii? ”Nu, nu, sincer, dar acum visul mi s-a împlinit”, răspunde Culiță Țurcan, electrician.

Unul dintre ultimele contracte încheiat cu cei de la Mercedes valorează un milion de euro.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri