Mașina care... dansează. Autovehiculele viitorului, proiectate la Timișoara 

Data publicării:
masina

Florin are 20 de ani, e student și visează să devină un inginer de succes. A petrecut ultimele patru luni într-o companie de automotive, timp în care a construit mașina viitorului. Recunoaște că nu a fost deloc ușor să facă vehiculul pe patru roți să se miște în pași de dans.

”Am încercat să fie, cât de cât, sincronizat și pot spune că am stat și am ascultat melodiile și le-am tot ascultat atât de mult că, de două zile, nu mai îmi ies din cap. Ideea e că motoarele se rotesc în orice direcție un anumit timp și atunci dansul era ceva de genul, mergi înainte, mergi înapoi, rotește atâta, atâta”, ne-a declarat Florin Popescu, student.

50 de studenți de la Politehnica din Timișoara au dat semestrul acesta cursurile de inginerie de la facultate pe munca în corporație. Au învățat cum se proiectează o mașină, de la prima până la ultima piesă, pentru ca, apoi, împărțiți în echipe, să construiască chiar ei vehiculele viitorului. Cele mai bune idei au fost premiate.

”Ceea ce am învățat aici mă va ajuta foarte mult la școală”,
”De la corporatiști, și de la ei am învățat multe lucruri”, spun studenții.

”Studenții au avut șansa de a fi parte din echipa noastră și de a experimenta zi de zi întreg procesul”, ne-a declarat Alina Bratu, reprezentant companie multinațională.

Proiectul în cadrul căruia studenții de la Politehnica din Timișoara lucrează timp de patru luni la o companie de automotive a ajuns la cea de a doua ediție.

Studenţi angajaţi de pe băncile facultăţii: 141 de tineri lucrează, pe timp de vară, într-o multinaţională din Timişoara 

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri