Mii de atleți de ocazie, pe străzile Timișoarei

Data publicării:
cros

„Iată-l pe câştigător, doamnelor şi domnilor, să-l aplaudăm“. Vremea frumoasă i-a scos din case pe mulţi dintre managerii de corporaţii sau simpli angajaţi ai companiilor din vestul ţării. Indiferent de funcţie, cu toţii au ieşit să alerge sau să pedaleze pe străzile oraşului.

„Oamenii iubesc foarte mult mişcarea, pentru sănătate, şi încep să înţeleagă că e mai important să alergi, e mai important să te mişti decât să mergi la farmacie, ca să zic aşa“, spune Constantin Dumitra, organizatorul Crosului Firmelor.

Dacă la prima ediţie au fost prezenţi sub 300 de concurenţi, al zecealea cros al firmelor a adunat la start aproape 2.000. Concurenţii admit că n-a fost uşor să parcurgă cinci kilometri în alegare sau zece pe biciclete, dar se bucură că au făcut mişcare: „A fost greu. Nu prea m-am antrenat înainte de asta, dar a fost bine în cele din urmă, dacă ar fi mai multe în timpul anului, ar fi şi mai bine“, „E primul an, e plăcut”, - Aţi venit cu familia? ”Da, cu copiii, împreună”, - Veniţi şi anul viitor? ”În fiecare an“.

Pe lângă angajaţi, şi micii timişoreni au ieşit la pedalat: „Am participat cu prietena mea, cu prietenul meu şi atât”, – Şi o să mai vii şi anul viitor? ”Da, la alergare. Am primit medalie“.

Ca să stabilească exact câştigătorii şi timpii de parcurgere a traseului, fiecare concurent a fost monitorizat printr-un sistem cu cip.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri