Ministrul Educației, la Timișoara

Data publicării:
Ministrul Educatiei

„Conform legiii, din data de 30 septembrie, aceia care compun acest grup de 4500 de colegi care nu au reușit să își susțină tezele de doctorat în perioada ianuarie – septembrie 2015, vor fi nevoiți  să părăsească sistemul. Si este vorba de 3000 de colegi”, a declarat Câmpeanu.

In Timișoara sunt in această situatie 33 de cadre didactice de la Universitatea de Vest, 9 de  la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicină Veterinară a Banatului, 6 de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” și câteva zeci de la  Politehnica.  Ministrul Educației a fost prezent la Timișoara ca să deschidă anul universitar. Prima oprire a fost la Universitatea de Vest, instituție de invățământ superior care se laudă că a reușit să atragă mai mulți studenți decât în 2014. 

„Admiterea în acest an universitar a fost una foarte bună, cu aproape 30% mai mulți studenți decât în anul precedent. Important este că pe același număr de locuri, fără taxă, 2050 de locuri, creșterea numărului de studenți este pe locurile cu taxă”, a precizat și Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Mai exact, din totalul de 16.000 studenți de la Universitatea de Vestn din Timișaora, 3900 sunt în anul I.

De la Universitatea de Vest, ministrul s-a oprit la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicină Veterinară a Banatului, unde a primit titlul de Doctor Honoris Causa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri