Misiune de salvare grea în Caraş-Severin

Data publicării:
misiune de salvare

Aşa a început a treia zi de căutări în rezervaţia naturală Cheile Nerei. Echipe mixte de jandarmi montani, salvamontişti, pădurari, dar şi localnici au pornit dimineaţă pe munte, prin zăpadă, în căutarea bărbatului.

Salvatorii au de acoperit o zonă foarte extinsă. Ei îl caută pe bărbatul de 38 de ani pe mai multe hectare, prin păduri şi poieni.

„După trei zile de căutări bărbatul dispărut în 2 ianuarie nu a fost găsit. Terenul accidentat face misiunea salvatorilor foarte grea” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Bărbatul este din comuna Sasca Montană şi a dispărut de la o stână. Salvatorii speră să îl găsească în viaţă.

„Zona este foarte accidentată. Ultima dată a fost văzut la un sălaş în Cheile Nerei. Este o zonă fiarte grea din unct de vedere turistic. Se face numai vara. El din punct de vedere fizic era un băiat robust şi sper să îl găsim în viaţă. Asta este speranţa mea”, spune Nicolae Potoceanu, pădurar.

„Foarte mulţi dintre căutători nu sunt din zonă. Tre să fie câte un localnic care cunoaşte zona să nu păţim alte acidente. Vedeţi, e zăpadă, ieri a fost viscol, s-a oprit şi gerul, deci condiţiile meteo ne ajută [Ce şanse mai sunt să îl găsiţi în viaţă?] Eu spun că zero”, admite Ion Poplicean, primarul comunei Sasca Montană.

La misiune au participat 102 salvatori.

„Căutările vor continua. Forţele vor fi suplimentate şi mâine. Căutările sunt acum conduse de Jandarmeria Caraş-Severin”, adaugă Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Caraş-Severin.

În ajutorul salvatorilor cărăşeni vor sosi şi jandarmi din Timişoara.
 
Reporter: Caterina Ledrer
 
Operator: Adrian Ionescu

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri