Monumentul Rezistenței Anticomuniste "înghite" bani

Data publicării:
monument

Modernizarea Monumentului Rezistenţei Anticomuniste din Banat a constat în amplasarea plăcilor de granit pe care le vedeţi în spatele meu, pietruirea aleii care duce la monument şi împrejmuirea zonei. Gradul constă însî în nişte ţăruşi din metal înfipţi în pământ. Nota de plată: 750.000 de lei. Banii provin din bugetul Primăriei Timişoara.

”E cam mult, se puteau folosi la altceva banii ăştia. Puteau să izoleze blocurile astea vechi”, ”Cam mult. Sunt numai nişte monumente şi pământul ăsta ridicat. Nu putea să coste aşa mult”, spun timișorenii.

Până și autoritățile locale recunosc că 750.000 de lei este cam mult pentru modernizarea unui monument aflat la marginea orașului. ”Opţiunea mea a fost să-l susţin chiar dacă el costă foarte mult. Cele mai scumpe au fost acele plăci din granit”, ne-a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

În 2013 și la începutul acestui an s-a alocat suma de 640.000 de lei pentru modernizarea monumentului rezistentei anticomuniste din Banat, iar săptămâna trecută, consilierii locali din Timișoara au suplimentat fondurile cu 108.000 de lei.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Hrișcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri