Naționala de futsal a României, la Timișoara

Data publicării:
nationala futsal

Reprezentativa de fotbal în sală a României va întâlni, pe 26 noiembrie, selecționata similară a Serbiei, într-o partidă de verificare care vine înaintea turneului preliminar de calificare la Campionatul Mondial din Columbia, de anul viitor. Partida cu naționala din țara vecină va reprezenta debutul pe banca tehnică a lui Robert Lupu, antrenor-jucător și la Informatica Timișoara.

„Au jucători foarte buni individual... jucători foarte buni din punct de vedere tehnic. Cred că la ora actuală au fotbaliști din top 5 mondial. Ne dorim să căștigăm – mai ales că jucăm la Timișoara. Dar, mai mult, cred că cu toții își doresc să iasă din pasa proastă”, spune Robert Lupu antrenor-jucător Informatica Timișoara/naționala României.

După ratarea calificării la European în urma barajului cu Ungaria, Federația Română de Fotbal și-a propus să întinerească, treptat, prima reprezentativă.

„Am disctutat și la Federație și proiectul este acela de a întineri treptat și ușor să aducem un pic de suflu nou… vor fi schimbări, bineînțeles. Vom lua undeva la 12 jucători și 2 portari. Dar în vederile mele nu sunt neapărat doar acești jucători”, adaugă Lupu.

După amicalul cu Serbia, „tricolorii” vor susține trei meciuri în cadrul grupei a șasea preliminară a Campionatului Mondial. Românii vor evolua în Portugalia, împotriva selecționatei țării gazde, a Poloniei și a Norvegiei și au ca obiectiv clasarea pe unul din cele două locuri care duc la baraj.

„Vrem, prima oară, să ne îndeplinim obicetivul acesta de a merge la baraj. Practic, meciul cu Polonia este essential pentru noi. Atunci trebuie să fie forma noastră la maximum”, completează selecționerul României.

Naționala de fotbal în sală nu s-a calificat niciodată la Campionatul Mondial, însă a bifat trei prezențe la Campionatul European – acolo unde a ajuns în 2012, în sferturile de finală.

Redactor: Claudiu Sav

Operator: Dan Șoșdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri