O malteză și un francez, câștigători la Tivoli Trophy

Data publicării:
tivoli finale

Titlurile de campioni ale ediției cu numărul 21 de ani a Tivoli Wilson Trophy au luat calea Maltei și a Franței. La feminin, cea mai tânără participantă de pe tablou a pus mâna pe trofeu. La doar 14 ani, malteza Helene Pellicano a trecut în ultimul act cu 6-3, 5-7, 6-2 de câștigătoarea ediției precedente – constănțeanca Selma Cadâr, după un meci care s-a întins pe durata a aproape trei ore. Noua campioană este lider mondial la categoria sa de vârstă.

„Am făcut un turneu foarte bun. Am jucat împotriva unor adversari diferiți ca stil, am avut însă o evoluție bună în fața unor oponenți cotați mai bine și sunt foarte fericită de modul în care a decurs această competiție pentru mine”, a spus, la final, Helene Pellicano, câștigătoarea întrecerii.

„A fost o finală foarte grea, adversara mea – deși mai mică decât mine – a fost foarte luptătoare și o admir pentru asta. A fost un meci foarte greu, am încercat să stau în meci, dar se pare că nu mi-a ieșit de data aceasta, am dat cel mai bun tenis al meu, dar nu a fost de ajuns. Trebuie să mă antrenez mai mult se pare”, a admis Selma Cadâr, adversara din finală a maltezei.

În întrecerea masculină, ultimul act a fost unul fără istoric. Favoritul numărul unu al competiției, francezul de 18 ani, Constant De La Bassetiere s-a impus fără niciun fel de probleme, 6-0, 6-1, în fața favoritului numărul opt, italianul Francesco Forti. Cu punctele acumulate la Timișoara, francezul și-a asigurat deja prezența pe tabolul US Open.

„Am jucat foarte bine în această finală. Am început în forță, nu am cedat puncte aproape deloc, am servit bine și cred că a fost cel mai bun meci al meu din întreaga săptămână, m-am simțit foarte bine și sunt fericit. E misiune îndeplinită, am venit aici cu gândul de a câștiga turneul”, a precizat și Constant De La Bassetiere, învingătorul din finala masculină.

Sportivi din peste 30 de țări din lume s-au întrecut la ediția din acest an a Tivoli Wilson Trophy, trei dintre aceștia fiind sportivi clasați în top 100 ITF la nivel de juniori. Învingătorii au primit, fiecare, câte 60 de puncte ITF.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri