O piesă de teatru impresionantă: într-o piscină!

Data publicării:
piscina prima

Piaţa Victoriei din Timişoara a fost în acest sfârşit de săptămână gazda unei premiere în materie de spectacol teatral. Piesa a fost interpretată în apă, la mai puţin de câţiva metri de public.

Privitorii au rămas impresionaţi de spectacolul, forţa şi intensitatea cu care s-a jucat piesa care reprezintă un drum al popoarelor nomade, o călătorie peste ape: ”Frumos, interesant”, - Ce vi s-a părut cel mai impresionant? ”Partea cu apa, partea a doua”, ”Foarte interesant, ceva deosebit care n-am mai văzut. Nu ştiu dacă mă aşteptam să fie în vreun fel, dar mi-a plăcut, sincer”, - Ce v-a plăcut cel mai mult? ”Partea cu apa, foarte frumos”, - Aţi mai văzut astfel de piese? ”Nu şi am să mai vin de fiecare dată când am ocazia”.

Ideea acestui spectacol a fost concepută ca un exod al celor aflaţi în căutarea unei lumi mai bune, în special a popoarelor nomade. ”Numele spectacolului este „Lazurd”, drumul de-a lungul apei şi este o călătorie prin cercul apei albastre”, precizează Ines Boza, regizorul spectacolului.

Pe lângă rezistenţa cu care au jucat piesa, actorii au fost nevoiţi să interpreteze şi fără cuvinte. ”Câteodată, pentru a spune ceva, este mai bine să o faci fără cuvinte, decât cu cuvinte, după părerea mea”, este opinia actorului Marc de Pablo.

”Cred că se pot vedea oamenii călătorind, o femeie diferită, dintr-o altă clasă socială, este o petrecere, un ritual, foarte multe elemente care se pot recunoaşte şi poţi simţi într-un fel, care până la urmă ne atinge pe toţi”, spune actrița Claudia Solwat.

Zeci de persoane interesate de acest gen de spectacol au ales să stea timp de două ore cu ochii pe scenă. ”Din ce în ce mai mulţi doritori de teatru, din ce în ce mai mulţi doritori de artele spectacolului, mi se pare că publicul este din ce în ce mai interesat de o experienţă adevărată, o experienţă pentru ei şi vor să vină să afle despre ei”, ne-a declarat Ada Hausvater, managerul Teatrului Naţional din Timişoara.

reporter: Maria Rohnean
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri