O viață în alb-violet

Data publicării:
jackie cici

Cei doi foști jucători și antrenori în perioade de glorie alb-violetă au depănat amintiri alături de colegii de generație. Cei doi și-au dedicat aproape întreaga carieră celor două culori simbol ale fotbalului timișorean.

„S-ar putea spune că se închide cercul. Am început la Politehnica în 1946, pe stadionul actual Știința, închei tot la Politehnica în acest cadru festiv”, povestește Ion V. Ionescu.

„Ca jucător am jucat în echipa națională, ca antrenor am câștigat Cupa Campionilor Africii, nu a unei țări, a unui continent. Am două medalii, cea de aur și meritul congolez dat de președintele statului. Ce să mai vreau... eu sunt alesul lui Dumnezeu vă spun sincer”, spune și Cicerone Manolache.

Cei doi au vorbit și despre situația actuală a fotbalului timișorean, unul în care există două echipe cu titulatura de Poli.

„Nu avem două Politehnici, să risipim confuzia. Este o Politehnica ASU, promovată în liga a doua și e ACS Poli care e echipa orașului nu e echipa Politehnicii”, explică Jackie Ionescu.

„Nu pot să vobesc eu de Politehnica rău... treaba lor”, a declarat, relaxat, Cicerone Manolache.

Cei doi au îmbrăcat culorile alb-violet în anii 50 și 60, iar ca antrenori se numără printre cei mai importanți tehnicieni din vestul țării. Ion V. Ionescu a adus ultimul trofeu pentru Poli – Cupa României, în 1980, în vreme ce Cicerone Manolache a devenit campion al Africii, continent unde a antrenat și selecționatele din Congo și Libia.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: George Ștefăniță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri