Ore suspendate pentru simularea examenului de Bacalaureat

Data publicării:
simulari

La Colegiul ”C.D.Loga”, elevii din 20 de clase nu au făcut astăzi cursuri. Nici miercuri nu vor veni la școală, pentru că în băncile lor se vor aşeza, din nou, tinerii care susţin simularea examenului de maturitate. Situația nu este mult diferită la Colegiul Național Bănățean sau Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva”.

”Noi am suspendat cursurile la ciclul primar, adică 16 clase. Materia se va recupera după un plan de recuperare stabilit de profesor. Miercuri, la proba de Matematică sau istorie urmează să nu vină la școală clasele a IX-a și a X-a”, spune Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean.

”Clasele a V-a până la clasele a X-a inclusiv au cursurile suspendate și azi și miercuri. Vineri vor veni la școală clasele de gimnaziu”, afirmă și Mariea Ștefan, directorul Colegiul Național "C.D. Loga".

Directorii școlilor vor stabili în ce zile se va face recuperarea cursurilor. Tot aceștia s-au îngrijit ca strictețea testării să fie la fel ca la examenul din vară de Bacalaureat. Camerele video au fost amplasate atât în clase, cât și în sălile în care elevii şi-au lăsat lucrurile personale.

”Elevii au voie să intre în sală numai cu instrumente de scris, am organizat sală de bagaje și de telefoane. Nu au voie să părăsească sala numai după o oră și jumătate”, ne precizează Constantin Rotariu, directorul Colegiului Tehnic "Henri Coandă".

”La clasele a XI-a avem 5.600 de elevi, iar clasele a XII-a și a XIII-a aproximativ 5.300. Fiecare liceu este atât centru de examen cât și de evaluare”, aflăm de la Aurelian Sima, inspector școlar general adjunct la ISJ Timiș.

Pentru elevii de clasa a XI-a, subiectul principal a fost comedia, în vreme ce cei de clasa a XII-a au avut de caracterizat un personaj dintr-un roman semnat de Liviu Rebreanu: ”La subiectele 1 si 2 a fost ușor, le-am făcut pe toate”, ”Nu am învățat, dar am scris ceva”, ”Subiectule au fost ușoare, în afară de numărul 3. Noi nu am învățat încă comentarii”.

Mâine, sesiunea de verificare continuă cu proba scrisă la Limba Maternă, iar în 5 martie, cu proba obligatorie a profilului. Ultima testare - proba la alegere - va avea loc în 7 martie. Rezultatele obținute de elevi vor fi făcute publice în 14 martie. Notele nu vor fi trecute în catalog.

reporter: Sorina Covlea
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri