Ornamente de Crăciun... "Pentru Voi". Persoanele cu dizabilități din Timișoara realizează decorațiuni de sărbători

Data publicării:
ornamente prima

Alina Fibișan participă de aproape 10 ani la atelierul pentru decorațiuni de Crăciun, adică exact de când a fost înființat. Tânăra de 31 de ani suferă de sindromul Down, insă asta nu o împiedică să-și dea frâu liber imaginației.

”Am făcut felicitarea cu brazi și am început aici și am facut cu mai multe găuri. Mă bucur foarte mult, sunt fericită și îmi place foarte mult să cos”, spune Adina Fibișan.

Peste 30 de persoane cu dizabilități intelectuale participă la aceste activități. Zilnic, beneficiarii ornează coronițe, decorează felicitări sau pregătesc pachete cu dulciuri pentru sărbători.

”Se simt foarte utili, foarte motivați. Sunt extraordinar de conștincioși și de răbdători. Dacă în România persoanele care nu au probleme și nu au dizabilități ar lucra ca și ei, România ar fi ajuns departe”, susține Ana Rusmir, coordonator activități Centrul de Zi "Împreună".

Iar munca lor nu rămâne neapreciată. Toate ornamentele atent lucrate de persoanele cu dizabilități iau drumul companiilor multinaționale, care le dăruiesc apoi angajaților. ”Noi avem comenzi de la firme, mari companii multinaționale, plus că mergem la târguri, la care participă și beneficiarii la procesul de vânzare și văd cât le este de apreciată munca lor”, ne-a declarat Laila Onu, președintele Fundației "Pentru Voi".

Dacă în 2013, Fundația „Pentru Voi" a reușit să aibă comenzi în valoare de 9.500 de lei pentru ornamente de sărbători, acum ONG-ul speră să depășească suma aceasta. Cu banii adunați astfel, fundația își poate continua activitățile sociale. În total, ONG-ul are peste 200 de beneficiari, din care 155 sunt în centrele de zi.

Reporter: Raluca Popa
Operator: George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri