Parada multiculturalității

Data publicării:
parada iswint

Îmbrăcați în tricouri colorate și cu drapelul țării lor, zeci de tineri din toată lumea au umplut marile bulevarde din Timișoara. Din Complexul Studențesc și până în centrul istoric au răsunat doar cântece internaționale.

„[De ce eşti aici?] Pentru că iubesc România. Acest festival reprezintă prietenia și este într-adevăr minunat”, spune un student prezent la paradă.

„Eu sunt din Liban și îmi reprezint țara la ISWinT și sunt fericit să am drapelul la paradă prin tot orașul”, adaugă un alt participant.

„Este o oportunitate de a-ți face prieteni minunați, din România, din toată lumea, și sunt foarte bucuroasă să fiu aici. [De unde ești?] Kazahstan”, admite o altă studentă.

Studenţi din toată lumea se adună aşadar la Timişoara pentru a interacţiona cu tineri care aparţin unor culturi diferite, dar care au un lucru în comun: dorinţa de a depăşi prejudecăţile legate de naţionalitate, etnie sau religie.

„E un festival internațional a ajuns la cea de a 23 ediție, sunt din peste 30 de țări cred aproximativ 200 de oameni. [Ne dai exemple de țări?] Algeria, Tunisia, Spania, Germania, România, Italia, Serbia”, povestește Alexandru Chiru, organizator/Liga AC. 

Timișorenii au fost încântaţi să asiste la paradă şi i-au încurajat pe tineri de pe margine. Festivalul ISWinT, care adună an de an, din 1994 încoace, studenţi de pe întreg mapamondul, este deja o tradiție în vestul țării.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Dan Șoșdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri