Parc de câini, deschis și... nu prea, la Deva

Data publicării:
dog park deva


„Stați numai un pic, să sun. [Dar de ce nu se poate intra?] Nu se poate”, spune paznicul parcului.

Așa a fost întâmpinată echipa Digi24 Timișoara, la 2 zile de la inaugurarea oficială a parcului special destinat câinilor din Deva. Întinsă pe 5.000 de metri pătrați, zona era pustie.

„Dog-park-ul este amenajat atât pentru plimbarea, cât și pentru dresajul câinilor. Inaugurat duminică, parcul nu este însă deschis. Motivul? Nu a fost făcută recepția lucrărilor” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

„Mai trebuie să facă recepția și de-aia nu lăsăm cu câini, pentru că strică iarba. [Deci eu dacă vin cu câinile aici am voie sau nu?] De mâine o să se dea drumul”, explică paznicul noului parc.

La fel au pățit și proprietarii unui câine. Însă, probabil impresionat de faptul că oamenii au venit pe jos special ca să-șiu plimbe animalul prin parc, paznicul a   făcut o concesie.

„Dar  nu îi deschis? În ăsta mic vă dau drumul. Numai de mâine îi dă drumul”, le spune paznicul unor locuitori veniți cu câini în parc.

Pentru reprezentanții primăriei Deva, lucrurile stau însă diferit. Parcul este deschis, perfect funcțional și îi așteaptă pe toți stăpânii de patrupede.

„Recepția lucrărilor a fost făcută, este o lucrare recepționată de primărie, inaugurarea a avut loc duminică și iubitorii de animale pot merge în acel loc special amenajat pentru ei. [Inclusiv astăzi?] Inclusiv astăzi”, precizează Laura Chinci, reprezentantul Biroului de presă al Primăriei Deva.

Locuitorii Devei spun că nu e prima dată când, în România, panglicile se taie fără ca obiectivele să fie date în folosință.

„Îi prima chestie care se face de genul ăsta în România, sau care îi problema? Ce te mai miră? Păi nu se poate.....e, nu se poate. Păi n-o faci atunci”, vorbesc doi deveni.

„E ceva nou? Adică ne lăudăm că facem ceva de fațadă și după aceea mai vedem noi”, spune un locuitor al orașului.

„Dacă tai o panglică bănuiesc că trebuie să și funcționeze, nu?”, este de părere un altul.

Dog-park-ul, situat aproape de șoseaua de centură a orașului, a costat peste 100 de mii de euro, bani din bugetul local. Potrivit administrației locale, în fiecare weekend aici se vor organiza concursuri de dresaj și expoziții de câini. 

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri