Parcarea promisiunilor neonorate. Șoferii spun că își vor lăsa mașinile... ”probabil în față la Primărie”

Data publicării:
parcare prima

Timișorenii par că s-au obișnuit. Găsirea unui loc de parcare în centrul orașului e un calvar. Pentru că în această săptămână se închide și parcarea provizorie din Piața Unirii, șoferii spun că își vor lăsa mașinile... ”probabil în față la Primărie. Acolo ar fi cel mai bine. Sincer, măsura închiderii circulației aici mi se pare imbecilă. Proiecte și ce au în plan pe viitor sincer nu mă interesează că oricum iese rău pentru noi”, ”Mergi undeva cu mașina degeaba, că nu poți parca. O lași la jumate de kilometru sau un kilometru și mergi pe jos să îți faci treaba”, ”Și eu am mașină și greu mă descurc. Dacă găsesc un loc de parcare, prefer să merg pe jos, stau și în cămin”.

Două parcări supraterane etajate cu aproximativ 500 de locuri fiecare. Asta promiteau în urmă cu șase luni autorităţile locale. Au identificat şi spațiile: în Parcul Brătianu și în zona străzii Oituz.

”Am prevăzut pe Popa Șapcă acolo unde există un teren al Universității de Vest să se amenajeze o parcare, vom pietrui zona și vom deschide accesul în vederea parcării mașinilor. De asemenea, vom da drumul la licitație pentru realizarea unei parcări supraterane în parcul Brătianu și între timp vom pregăti licitația în vederea realizării unei parcări supraterane în zona Oituz - Popa Șapcă”, a afirmat, în 28 octombrie anul trecut, Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

”Nu avem încă rezolvată problema demarării construcției unui parcaj suprateran cu 10 niveluri, așa cum am vrut să facem la intersecția Popa Șapcă cu strada Oituz. Vrem să creem un alt loc de parcare cu 500 de locuri de parcare în parcul Brătianu”, a afirmat acum Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

În Parcul I.C. Brătianu, aproximativ 30 de timișoreni și-au construit garaje pe domeniul public și au blocat accesul în zonă cu o barieră. Poliția Locală a aplicat notificări pe fiecare garaj pentru ca posesorii să dovedească legalitatea construcţiilor. Iar terenul de pe Str. Oituz este al Universității de Vest.

reporter: Sorina Covlea
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri