Pariuri pierdute, proces câștigat, la Timișoara

Data publicării:
pariuri sportive

La fel ca alte sute de tineri, Adrian și Daniel și-au încercat și ei norocul anul trecut pe un site de pariuri.

„Într-o zi de dimineață în cutia de poștă, găsesc o scrisoare te rog frumos să mergi la Oficiul pentru Jocuri de Noroc, domnu Kiss uitați așa ați pimit amendă 50 de milioane. Eu cu mai un prieten, el nu avea cont și atunci am zis hai jucăm noi pe același cont nu e nicio problemă”, povestește Adrian Kiss, parior.

„Am pariat pe site-ul bet365, pariam de mulți ani de zile, era site-ul pe care îl utilizam, între timp eu nu am auzit că au intrat în ilegalitate, că nu și-au primit licența, pariam în continuare, nu aveam nicidecum accesul restricționat pe site.  Am primit amendă, nu,  pe lângă faptul că am pierdut bani pe site-ul respectiv, nu ți-e tot una”, spune și Daniel Chepac, un alt jucător.

Cu amenda încasată, titularul contului și-a luat inima în dinți, a angajat un avocat și a dat în judecată Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

„A fost sancționat pentru că în cursul lunii septembrie, mai precis în perioada 15-30 septembrie ar fi pariat suma de 9 mii și ceva de lei pe un site, despre care atunci când a pariat avea reprezentarea faptului că avea autorizație întrucât nimeni nu i-a restricționat accesul, dar a aflat ulterior, în cursul lunii octombrie, atunci când a primit pocesul verbal că site-ul nu ar fi avut autorizație”, explică Loredana Bugarski, avocat.

Iar judecătorii i-au dat dreptate.

„Instanța a admis în parte plângerea contravențională formulată  a înlocuit sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5 mii de lei cu sancțiunea avertismentului”, completează Adela Șipețan, judecător la Judecătoria Timișoara.

Potrivit Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, există un jucător care a rulat în cele 3 săptămâni, cât timp site-ul nu ar fi avut licenţă, peste 1,3 milioane de euro. În total, piaţa jocurilor de noroc din România este o industrie de peste un miliard de euro anual. În fiecare an, doar pe internet, 400 de mii de români practică jocuri de noroc şi pariază.

Reporter: Vlad Ungar

Operatori: Dan Șoșdean și Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri