Patinoar natural, pe un lac de lângă Timişoara. Gheaţa formată a atras copii şi părinţi, deopotrivă

Data publicării:
sanius

După săptămâni întregi de aşteptare, copiii au reuşit în sfârşit să profite de bucuriile iernii. Cu patinele la purtător şi cu sania trasă de părinţi, cei mici au luat cu asalt o baltă din apropierea Timişoarei, transformată peste noapte în patinoar natural: ”Pârtieeeee...”, ”Ne distrăm bine, e bine, alunecă...”, ”Da, fain, măcar acum...”, - Nu vă e frică, s-ar putea sparge gheaţa? ”Eh, atâţia oameni....hai tată (îi dă avânt la sanie - n.r.), ”De ce să se spargă? Sunt atâţia oameni pe ea, n-are cum să se spargă”.

Şi pentru că euforia a fost mare, neatenţia a fost pe măsură, astfel că nu au lipsit nici micile incidente, însă nimeni nu a fost rănit. Nimeni nu s-a gândit însă la pericole.

Distracţia e în toi pe un adevărat patinoar natural format în apropiere de Timişoara. Deşi gerul s-a mai domolit şi a ieşit soarele, oamenii nu se tem că gheaţa ar putea ceda.

Distracţia nu a lipsit nici din parcurile din Timişoara, unde copiii nu s-au lăsat deloc descurajaţi de micile căzături. ”Profităm îndeajuns de ultima zi”, spune un părinte. - Aţi avut zapadă bună sezonul ăsta? ”Nu, deloc, ieri am mai fost aici, am avut un mic accident, ne-am lovit la picioruş, dar ne-a trecut, şi-acum încercăm din nou zăpada”.

Şi chiar dacă vacanţa s-a încheiat, cei mici le-au smuls deja părinţilor promisiunea că vor reveni la săniuş.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri