Pe două roți, până în Serbia. Pista de biciclete până în țara vecină a fost finalizată

Data publicării:
pista prima

- Cum vi se pare pista? ”Foarte bună”, - Cum e pista? ”Bună, foarte bună...” La cumpărături sau doar la plimbare, timişorenii pot ajunge de acum în Serbia, pe două roţi. Pista de biciclete creată special pentru iubitorii acestui sport a fost finalizată şi dată în folosinţă.

Iar cei mai bucuroși bicicliști sunt cei care locuiesc în comunele situate de-a lungul digului pe care este construită pista: ”Cel puţin până la mine, în Sânmihaiu Român, e foarte bună, evit aglomeraţiile din oraş şi maşinile. Sper să reziste”.

Temeri că pista de biciclete nu va rezista au apărut în urmă cu o lună. Crăpăturile din asfalt le-au dat emoții constructorilor. Dacă reparațiile nu erau gata la timp, Uniunea Europeană ar fi retras finanțarea: 1 milion 700 de mii de euro.

”Au fost nişte discuţii la sfârşitul anului legate de nişte crăpături ce au apărut, lucru care a fost remediat de către constructor, aşa cum şi-a asumat şi noi ne aşteptam să se întâmple aşa”, spune Mihaela Madăr, manager de proiect, Administraţia Bazinală a Apelor Banat.

Și cea mai mare comunitate de bicicliști din țară aștepta finalizarea pistei. ”Recent am fost pe pista realizată şi pot să spun că se circulă foarte bine, din Timişoara până aproape de graniţa cu Serbia se face aproximativ două-trei ore, cu opriri, deci o ieşire foarte plăcută”, afirmă Romina Faur, reprezentantul Asociaţiei „Verde pentru biciclete".

La jumătate acestui an, va fi finalizat și proiectul pistelor de biciclete din Timișoara. Timişorenii pot pleca spre Serbia chiar din centrul oraşului. Lucrările la pistele din municipiu sunt aproape de finalizare, astfel că traseul va avea continuitate.

Și în acest caz contribuția financiară a Uniunii Europene este consistentă: 30 de milioane de lei, iar restul de 20 de milioane vin din bugetul local.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri