Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală

Data publicării:
icon perchezitii intr un dosar de evaziune 041114

Procurorii, însoțiți de membri ai trupelor speciale ale Poliției și Jandarmeriei, au descins în această dimineață la locuința omului de afaceri Florin Măran și la sediile mai multor firme controlate de acesta. Activitatea la sediul uneia dintre firmele lui Florin Maran din Lugoj a fost oprita aproxmativ două ore de procurorii DNA, însotiţi de mascaţi ai Jandarmeriei. Anchetatorii caută facturi, chitanţe sau orice alte documente le-ar fi de folos în anchetă.

După câteva ore, în care au căutat dovezi pentru a-și susține acuzațiile, procurorii l-au ridicat pe omul de afaceri Florin Măran, de la domiciuliul acestuia şi s-au deplasat, împreună cu acesta, la sediul mai multor firme controlate de el.

Conform lui Grigore Doboş, avocatul lui Florin Măran:
"- S-a efectuat o percheziţie în condiţii legale, după care se va lămuri situaţia.
 - Au ridicat documente?
 - Da, sigur că da. Ceea ce i-a interesat".

Vizați au fost și administratorii unor firme din 37 de locații situate în municipiul Bucureşti și județele Timiș, Mehedinți, Olt, Argeș și Iași, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile administratorilor acestora, cu care omul de afaceri timișorean ar fi pus la punct operațiunile de evaziune fiscală și spălare de bani. Suspiciunea anchetatorilor este că administratorii firmelor ar fi emis facturi false, prin care îşi diminuau profitul. Astfel, bugetul de stat a fost păgubuit prin neplata impozitului.

Omul de afaceri Florin Măran a devenit cunoscut după ce a reușit să câștige, în anul 2012, mai multe licitații pentru lucrări de întreţinere a drumurilor judeţene şi pentru deszăpezire. Una din firmele sale a reușit să câştige și licitaţia pentru izolarea termică a Spitalului Judeţean din Timişoara și pentru construirea de centre de informare turistică în mai multe localități din Timiș. Atât omul de afaceri Florin Măran, cât și ceilalți suspecți vizați în acest dosar, vor fi audiați de procurori DNA, care îi vor prezenta judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani și aderare la un grup infracțional organizat.

Reporteri: M. Rohnean/ C. Ledrer
Operatori: V. Jiva/ A. Ionescu
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri