Perdea verde pentru Timișoara 

Data publicării:
padure verde


„Calcă puțin așa de jur-împreujur și dup-aia mai pui un strat. Trebuie să îi tină cald la iarnă. Hai, trage tot pământul acolo”, explică un timișorean.

Această familie a venit cu mic cu mare la plantat de copaci. Ceața și frigul nu i-a împiedicat să facă un gest frumos pentru natură:

L-am ținut aici, tata a pus pământul peste și acum fac cu grebla ca să stea mai bine”, spune Alice, o fetiță prezentă la acțiune.

„E o chestie care le rămâne și pentru ei și e bună și pentru mediu. Plus că e un lucru sănătos care îl fac pentru viață. Ne bucurăm că a luat cineva inițiativa să facem un lucru bun”, spune tatăl micuței.

Mobilizarea s-a făcut exclusiv pe Facebook, iar la acțiunea de împădurire s-au strâns aproape 500 de voluntari, printre care elevi dar și persoane care îți doresc un mediu mai puțin poluat. Cei mici au fost și ei extrem de ambițioși:

„ Eu ș vrea să plantez vreo 10 copaci. [Ai mai plantat până acum?] Doar unul. Bunicul m-a învățat", spune un alt copil.

„Am venit să plantăm copaci pentru viitorul copiilor noștri. Pe măsură ce se taie trebuie să și plantăm, dacă nu avem copaci nu avem oxigen și nu vom avea o viață sănătoasă", spune un alt timișorean prezent la acțiune.

Angajații primăriei au pus și ei umărul la treabă. La final, puieții au fost însemnați, pentru a știi cine a depus munca pentru fiecare arbore plantat. 

„Sunt cu soția și cu copiii. E important și pentru ei să vad cum se fac aceste lucruri. Dincolo de asta m-am bucurat foarte mult să văd copii de 4-5 ani care învață pentru prima dată cum se plantează un copac”, a precizat și Dan Diaconu – viceprimarul Timișoarei.

„ Sunt încântat pur și simplu să văd câtă lume a răspuns apelului nostru de a ni se alătura să plantăm 10 000 copaci. Peste ani vom avea aici o pădure, o perdea adevărată, care va filtra aerul pentru Timișoara”, a spus și Nicolae Robu – primarul Timișoarei.

„Au fost pregătiți pentru plantare 10000 de arbori, avem chiar mai mulți de atât, din care 6000 sunt stejar roșu, 2000 sunt salcâmi și 2000 corcoduși”, a completat Adrian Bere – șeful Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara.

4500 de puieți au fost plantați în mai puțin de o oră de la începerea acțiunii pe circa 18 hectare de teren. 
 
Reporter: Raluca Popa
 
Operator: Dan Șoșdean

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri