Peste o sută de gospodării inundate, în județul Hunedoara 

Data publicării:
inundatii hd

Afectate de ploaia torențială au fost în special localităție situate între Deva și Hunedoara. Cele mai multe case au fost inundate în satul Peștiș.

„În curte...a ajuns până la brâu. Acuma, că o fost mai multă. Spre exemplificare, batista din buzunar. Telefonul mi-l țin în buzunarul de la piept, până aici n-o ajuns”,  explică un localnic din Peștiș.

„Apa în fântână poți s-o iei cu cana. [Așa de sus o ajuns?] Da”, spune o vecină.

„{Mergeți să evaluați pagubele?] Mă duc să-i ajut”, adaugă un alt localnic. 

„Mă sună nevastă-mea și-mi zice hai repede, dar vino cu cizmele, și gheață să vedeți ce gheață îi în curte”, completează un alt locuitor din satul Peștiș.

Oamenii dau vina pentru că apa a ajuns în curțile lor pe sistemul de canalizare din sat care nu face față volumului mare de apă.

„De acolo o venit aici pe aici, pe șanțurile noastre. [Și șanțurile sunt prea mici?] Da, șanțurile sunt prea mici, de-abia acum or mai scos din ele”, adaugă un alt localnic.

„Nu au făcut față scurgerile, de aceea s-a adunat atât de multă apă, că o venit de pe dealuri și dacă canalele n-au făcut față...s-a adunat la ei în curte, normal”, explică un alt hunedorean.

Aproape 100 de pompieri și voluntari, cu zeci de motopompe, i-au ajutat pe oameni să scoată apa din curți. 

„Ploile abundente căzute în centrul și sudul județului Hunedoara au generat torenți ce au inundat90 de gospodării din 8 localități”, a precizat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

În această dimineață, în urma unei ploi torențiale căzute în zona comunei Pui au avut loc scurgeri pe versanţi ce au inundat 9 gospodării şi o casă, din localitatea Ohaba Ponor. 11 pompieri ai Detaşamentului Petroşani au acționat ca să scoată apa din gospodăriile și curțile oamenilor.

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri