Piaţa ţărănească din Timişoara a fost deschisă: cumpărătorii au plecat acasă cu sacoșele pline

Data publicării:
piata prima

„Sunt ultimele. Poftiţi. – Uite, pune-le în coş... Mulţumim. – Ăsta e ultimul. – Cât va datorez? – 2 lei, vă rog“. Prima sâmbătă cu piaţă volantă la Timişoara pentru producătorii autohtoni a însemnat aproximativ 20 de persoane care au descărcat marfa din maşini şi au vândut-o celor care au făcut coadă ca să cumpere morcovi sau cartofi proaspeţi.

„Eu sunt pentru prima data în piaţă”, – De unde sunteţi? ”De la Fibiş”, – De la Fibiş? Produsele le creşteţi acasă?, ”Acasă şi am o grădină afară, în camp, dar acolo nu am intrat încă pentru că e mai devreme...“. Constantin Marioni a venit de la Belinţ cu lădiţele cu legume. Se bucură că acum poată să îşi vândă produsele într-o piaţă în care au acces numai producătorii locali. „E mult mai bine că vedeţi şi dumneavoastră, vine ţăranul şi poate concurăm între noi, nu merge, aduce din Mehala şi să le vândă cu carnet de producător“.

Cumpărătorii au plecat acasă cu sacoşele pline, satisfăcuţi că au găsit produse naturale şi mai ieftine decât în celelalte pieţe din oraş: „Mi se pare o idee mai bună decât din piaţă pentru că şi preţurile sunt mai mici şi ştii că sunt produsele de calitate“, „Până mergem în Iosefin şi acolo sunt cei care fac business şi ne dau la suprapreţ. Şi plus că ne fură şi la calitate şţi la cantitate. Ne dau marfă veche“, „Noi considerăm că poate e mai proaspăt. Sunt direct producători şi să aibă şi ei un avantaj. – Preţurile cum sunt faţă de o piaţa obişnuită? – Bine, e bine, totul“.

Autorităţile locale au stabilit şi sancţiuni pentru cei care vor încerca să vândă produse de import în piaţa volantă ţărănească: amendă de 1.000 de lei şi interzicerea dreptului de a comercializa produse în oricare dintre pieţele Timişoarei, timp de un an.

„Facem controale la sânge, vom merge şi pe teren în satele de unde provin producătorii să vedem efectiv grădinile pentru că dorim să garantăm timişorenilor că ceea ce cumpără din pita volantă este produs autentic românesc“, ne-a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Piaţa volantă va fi deschisă în fiecare sâmbătă, pe strada Coresi, de lângă stadionul „Dan Păltinişanu“.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri