Pictor pentru Prinţul Charles. Casa Regală a Marii Britanii are în colecţia de tablouri o pictură semnată Gheorghe Fikl

Data publicării:
pictor

Marile galerii de artă din New York și Luxemburg găzduiesc deja lucrările lui Gheprghe Fikl. Prințul Charles le-a descoperit în 2013, într-o vizită pe care a făcut-o în România și a dat verdictul imediat: vrea și el o pictură semnată de artistul timișorean pentru colecția regală. Aşa că l-a însărcinat pe unul dintre apropiaţii Casei Regale Britanice să îl contacteze.

”N-am înțeles ce și cum, mi-a zis prințul Charles, prinț of Wales. Suna foarte interesant și eu stăteam și ascultam despre ce e vorba. Urma să vină prințul Charles în primăvara respectivă și a spus: Ți-am văzut lucrările și vreau să facem această expoziție", spune Gheorghe Fikl, artist.

Aşa că Gheorghe Fikl a organizat un vernisaj special pentru prinţul de Wales. Prima comandă de la Buckingham a venit imediat. ”Am primit o scrisoare de la palat și care sunt lucrările disponibile pentru colecția alteței sale am fost întrebat. Și am trimis un set de lucrări”, a precizat Gheorghe Fikl.

Favorita Prinţului Charles a fost o lucrare intitulată ”Cadilacul alb, Păuni și Copertina Aurie / White Cadillac, Peacock and Gold Curtain”: ”Ăsta e mailul pe care l-am primit de la trezoreria de la Palatul Buckingham cum că prințul Charles a ales această pictură, White Cadillac”.

În atelierul său pierdut între munți, artistul Gheorghe Fikl pregătește acum o nouă expoziție. Dar şi un tablou special. Natura nu e doar sursă de inspirație, ci şi o oază de liniște atât de necesară pentru noua sa creaţie, comandată de casa regală: - Pe cine aveți aici? ”Păi pe prințul Charles, cum să nu îl cunoașteți. Mi s-a cerut să fac această lucrare, fiindcă venind în România îi place foarte mult puloverul verde”.

Iar dacă prințului Charles îi place România, picturile timișoreanului sunt și ele gata să cucerească lumea. Pentru o lucrare semnată Gheorghe Fikl, un colecționar privat a plătit de curând 12 mii de euro.

Prinţul Charles, din nou în România. Are planuri de extindere la Viscri 

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri