Planuri pentru încă o parcare în zona zero a Timișoarei

Data publicării:
parcare

După ce Primăria Timişoara a anunțat că va realiza o parcare supraetajată în zona centrală a orașului până la finalul acestui an, nici autorităţile județene nu s-au lăsat mai prejos: acum pregătesc documentația pentru realizarea unei parcări, tot în centrul Timişoarei.

„Pe acea locație, unde este terenul Consiliului Județean, (dorim - n.r.) construirea unei parcări supraterane, o parcare modernă. Este, la ora asta, o parcare la CJT, dar vream s-o transformăm într-o parcare modernă, cum există în toate țările din UE", afirmă Călin Dobra, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

„S-ar putea merge la un regim de înălțime până la nivelul clădirilor din vecinătate, a clădirilor înalte din vecinătate. Ar fi un mare beneficiu pentru oraș să avem și în acea parte o parcare supraterană", spune Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Inițiativa CJ Timiș se pliază pe dorințele şoferilor din capitala Banatului: „N-aș veni de dimineață la birou, de la ora 8, nu? Ca să găsesc un amărât de loc de parcare. Și de multe ori nici nu-l găsesc", „Ți-e groază să vii în Unirii”, - Treci des pe aici? ”Destul de des, da, merg la facultate. Nu găsesc niciodată loc. Trebuie să plec neapărat cu o oră mai devreme", „Știți foarte bine răspunsul, este foarte greu să găsești un loc de parcare".

Potrivit reprezentanţilor CJT, parcarea va fi gata în 2015, iar şoferii ar urma să plătească 4 lei pentru fiecare oră de staţionare.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Tiberiu Alasu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri