Plătim mult să ne scăpăm de gunoi. În următorii 12 ani, o companie din Constanța va transporta deșeurile la Ghizela 

Data publicării:
gunoi prima

Preţul cerut este, însă, uriaş şi se va reflecta în facturile oamenilor, spun unii consilieri judeţeni. Şi tocmai din cauza tarifelor mari, mai multe primării din Timiş au preferat să ducă deşeurile în alte judeţe. E mai ieftin decât să îl transporte la Ghizela, susţin edilii.

Transportul deşeurilor din Timiş va fi asigurat de firma Polaris M Holding din Constanţa. Utilajele vor aduna gunoaiele din patru staţii de transfer, Timişoara, Făget, Deta şi Jimbolia, şi le vor duce până la Ghizela. Serviciul costă 82 de lei pe tonă. Un preţ uriaş. O spun chiar unii dintre aleşii judeţeni, dar şi cei care folosesc serviciul de salubritate se tem că vor avea de achitat facturi mai mari în viitor.

Unele primării din Timiş au găsit alte variante, mai ieftine, pentru a scăpa de gunoaie. Oraşul Sânnicolau Mare, de exemplu, transportă deşeurile în judeţul Arad.

Consiliul Judeţean Timiş mai trebuie să deschidă cele patru staţii de transfer şi să închidă ultimele gropi de gunoi neconforme din judeţ, din Parţa, Făget, Lugoj şi Şag. Termenul a fost deja prelungit cu un an.

Compania din Constanţa care se va ocupa de transportul deşeurilor din Timiş va plăti Consiliului Judeţean o redevenţă anuală de minimum 805.000 de lei. Profitul instituţiei va fi astfel, pe toţi cei 12 ani de contract, aproape 12 milioane de lei.

reporter: Caterina Ledrer
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri