Practică la Roma pentru viitorii economiști 

Data publicării:
Practica la Roma

Instituția a atras peste 1 milion de lei fonduri europene pentru a pregăti 170 de studenți și masteranzi de la diverse specializări și pentru a le oferi burse. Reprezentanții companiilor susțin că doar așa un proaspăt absolvent își poate crește șansele de angajare. 

Stagii de practică în companii, subvenționate cu 900 de lei, consiliere în carieră și premii pentru studenții cu cele mai bune dosare la finalul internshipurilor. Așa s-a gândit Facultatea de Economie si Administraea Afacerilor ă pregătească 170 de studenți și masteranzi din anul II de studiu pentru ce îi așteaptă după terminarea facultății. În luna noiembrie, tinerii vor merge în departamentele economice ale mai multor companii ca sa dobandeasca experienta.

„La multe joburi se ține cont de acest lucru și cred că această practică mă va ajuta să îmi găsesc un loc de muncă corespunzător facultății la care sunt”.

„Cred că este foarte importanță deoarece te ajută pe viitor”.   

„M-aș bucura să ajung printre cei 25. Este o oportunitate, nu aș vrea să o irosesc”, spun studenții.

Rețeta de succes a Facultății de Economie a mai fost aplicată și pe alți studenți, care acum se pot lăuda cu job-uri serioase. Eugen Mihalcea este absolvent al specializării Finanțe-Bănci și este angajat de o lună la o firmă importantă de audit financiar-contabil. Nimeni nu i-ar fi deschis ușa dacă nu avea în spate stagii de practică în instituții bancare și participări în proiecte, susține tânărul.

„Am început să fac practică încă din anul I de facultate, am fost la o bancă apoi am ajuns la o altă bancă. MUSCĂ  Pot să spun că am ajuns la jobul mult dort în domeniul financiar contabil. MUSCĂ A contat foarte mult deoarece am avut ocazia de a lucra, de a interacționa cu colegii de lucru și de a face greșeli în timpul stagiilor de practică pe care care sper să nu le mai repet acum”, povestește Eugen Mihalcea – absolvent al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor.

Indiferent că studiază management, marketing sau contabilitate tinerii trebuie să fure meserie, atunci când ajung printre angajații unei companii. În acest fel se vor diferenția de celalți candidați care au în CV doar experiența educațională. 

„Practica și orice altă activitate extracuriculară contează foarte mult pe o piață a muncii unde sunt foarte mulți absolvenți de facultate, unde CV-urile arată identic și unde sunt bine completate doar la secșiunea educației iar la experiența în muncă nu este trecut nimic”, precizează Ștefan Vădineanu – director general în cadrul unei companii .

Dacă cei 170 de studenți incluși în proiect primesc subvenții și stagii de practică în companii și istituții din Timișoara, 25 dintre aceștia vor merge în Italia, pentru a vedea cum se lucrează într-o țară mai dezvoltată. 

„Urmărim să ducem studenții să vadă cum se desfășoară activitatea în universitățile din Roma și cum se desfășoară activitatea in agenții economie dintr-o țară membră a UE. MUSCĂ  Obiectivul priectului nu este să îi îndrumăm să lucreze în străinătate ci să ia exemplele bune din străinătate și să le aplice în România”, explică Sorina Păuțu, managerul de proiect.

Studenții interesați să dobândească experiență se pot înscrie în  poriect până pe 10 octombrie. Prin același proiect european reprezentanții facultății îi vor premia cu 2000 de lei pe 50 dintre tinerii care fac practică în companiile locale și cu 3000 de lei pe cinci dintre tinerii care vor beneficia de schimbul de experiență peste hotare.








Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri