Prânz la înălţime. Masa suspendată cântărește șapte tone și poate ajunge la 50 metri altitudine

Data publicării:
pranz la inaltime prima

”Sunteți pregătiți de zbor?”, ”Daaa”, ”Perfect!”, ”5,4,3,2,1. Bine ați venit în aer!” Totul a început asemenea unei decolări de avion, de fapt „pasagerii" s-au urcat la ”bordul" unei... mese suspendate. 20 de temerari și-au luat inima în dinți și au plutit cu ajutorul unei instalații speciale, la o înățime de peste 40 metri. Nu înainte, însă, de a fi prinși în harnașamente speciale, care nu le-ar fi permis să alunce.

”Nu ne este frică de înălțime. Suntem foarte bine, în siguranță. Vremea este superbă”, ”Senzația este că îți ia răsuflarea. E spectaculos”, ”Îmi place foarte tare că sunt la mare înălțime. Nu mi-a fost teamă defel și acum îmi pare rău că va și trebui să cobor la un moment dat”, au sunat câteva opinii.

Norocoșii au fost câștigătorii unui concurs organizat pe un site de socializare, care au dat răspunsuri ingenioase la întrebări despre întreținerea cramelor de vin din vestul țării. Timp de aproape o oră, oaspeții de seamă au servit masa, au ciocnit un pahar de vin și au admirat un peisaj din zona orașului Recaș, în care se puteau observa 18 km pătrați de viță de vie.

Plantațiile de viță de vie admirate de timișeni au reprezentat, însă, doar o mică parte din cele 900 de hectare de teren cultivate cu viță de vie, în vestul țătii. Evenimentul a reprezentat o modalitate inedită de a sărbători venirea toamnei, anotimpul preferat al producătorilor de vin.

”Este o mare sărbătoare atât pentru că ne intră în cramă această producție extrem de frumoasă calitativ și cantitativ și ne vedem practic rezultatele muncii noastre în depozite”, spune Ioan Georgiu, proprietarul unei podgorii.

”E o premieră și ne bucurăm că am putut lucra împreună pentru a aduce niște oameni simpli să se bucure de un eveniment special”, a precizat Oltea Zambori, organizator.

Instalația care a făcut posibil prânzul la înălțime este unică în România și se mai regăsește în alte 40 de țări din Europa și din SUA. Masa suspendată, cu pasagerii la bord, cântărește aproape 7 tone.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri